Foto: Julia Tuvesson
Halloumipytt med örtsmör, gott och enkelt.

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

3,8 (54 röster)

Halloumipytt – laga allt på en plåt, enkelt och gott

Halloumipytt. Den här halloumipytten är min favorit. Den görs på en bas av potatis, morötter och blomkål, toppas med knaperstekt halloumi och serveras sedan med en senaps- och äppelkräm. Godast är den att göra med späda primörer – men den är givetvis god att laga året om med vinterrotfrukter också. Du kan lätt variera receptet genom att byta ut råvarorna i basen mot andra rotfrukter. 

Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 3 morötter
  • 1 blomkålshuvud, litet
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Örtsmör

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk örter, valfria frysta (t ex herbes de provence, dill, persilja eller basilika)
  • Sås

  • senapskräm med äpple, se recept
  • Topping

  • 1 paket halloumi, à 200 g, i bitar
  • 2 dl persilja, grovhackad
  • 1 påse babyspenat, à 70 g
  • 1 citron, i klyftor
  • 10 råa champinjoner, rensade och i kvartar (eventuellt)
  • chiliflakes, en nypa (eventuellt)
  • Senapskräm med äpple

  • 0.5 grönt äpple, skalat och rivet
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap, grovkornig
  • 2 tsk flytande honung, eventuellt
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM