Per Gudmundson går till KD

Av: Pär Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor gör om i sin stab.

Nu står det klart att Per Gudmundson, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet och välkänd debattör, blir hennes nya presschef.

– Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor, säger han.

Den senaste tiden har det skett stora förändringar i KD-ledaren Ebba Busch Thors stab. Två veteraner från förre partiledaren Göran Hägglunds tid anslöt i höstas. , Johan Ingerö som policyansvarig och Martin Kits som stabschef.

Nu står det klart att Per Gudmundson inom kort tillträder som hennes nya presschef. Han har under många år arbetat som ledarskribent på Svenska Dagbladet och bland annat varit en aktiv debattör när det gäller islamism och terrorism.

”Är tacksam”

I ett pressmeddelande säger han:

– Kristdemokraterna utvecklas på ett väldigt spännande sätt under Ebba Busch Thor. Man kan säga att det är där den svenska borgerlighetens framtid byggs upp. Jag är tacksam över möjligheten att få bidra.

Per Gudmundson
Foto: SVENSKA DAGBLADET
Per Gudmundson

Ebba Busch Thor säger i ett uttalande:

– Per Gudmundsons ledare har länge hört till min dagliga läsning och det blir spännande att nu få ha med honom i det dagliga arbetet. Både kristdemokratin och svensk politik i stort befinner sig i ett nytt skede. Pers kompetens blir viktig när vi fortsätter utmejsla vår roll i den nya oppositionen och ta ut en ny kurs för Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE