Erbjuder målvakten monsterkontrakt – ska få högst lön i ligan

avDaniel Sörensen

Manchester United värdesätter sin målvakt David de Gea väldigt högt.

Nu vill den engelska klubben göra honom till hela ligans bäst betalda spelare.

– Han är världens bästa målvakt, säger United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

När David de Gea kom till Manchester United som en tanig pojke sommaren 2011 var det kanske inte så många som förutspådde att han skulle bli en av fotbollsvärldens bästa målvakter bara ett par år senare.

Spanjoren, i dag 28 år, har vunnit Premier League, FA-cupen, Europa League och ligacupen med klubben – dessutom har han utsetts till Uniteds bästa spelare fyra gånger och tagits ut i Årets lag i Premier League fem gånger.

Nu är Manchester United rädda att tappa sin stjärnmålvakt. För att försäkra sig om att det inte ska hända är de redo att erbjuda honom ett riktigt monsterkontrakt.

Foto: BILDBYRÅN
David de Gea har varit mycket bra för United denna säsong.

Uppges få mer än Pogba

Målvaktens nuvarande avtal går ut i juni 2020 – brittisk press skriver att United nu vill göra honom till hela ligans bäst betalda spelare.

Ett femårskontrakt värt strax över en miljard ligger nu på bordet. Det skulle ge spanjoren en veckolön på drygt 4,4 miljoner i veckan. Enligt The Times är det mer än vad Alexis Sanchez, Mesut Özil och Paul Pogba tjänar.

– Han är världens bästa målvakt. Vi har haft ett par riktigt bra målvakter i klubben tidigare, och David utmanar Edwin van der Sar och Peter Schmeichel i kampen om den bäste genom tiderna, säger United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

ARTIKELN HANDLAR OM