Brynäs nollade LHC

HOCKEY

Det är fortsatt svårt för Linköping att vinna på bortaplan. Under torsdagskvällen blev det en ny bortaförlust när man förlorade mot Brynäs i Läkerol Arena. Brynäs vann med siffrorna 3–0.

Foto: TT

Linköping fick se sig besegrade ännu en gång på bortais när Brynäs vann efter mål av Alexander Lindgren, Johan Harju och Sebastian Enterfeldt. Linköpings skyttekung Simon Hjalmarsson var besviken efter matchen:

– Det här var inget vidare från oss, Brynäs behövde inte göra särskilt mycket för att vinna i dag. Vi behöver åka mer skridskor helt enkelt, Brynäs var några procent hetare i dag.

”Vi har blivit bättre”

Att Linköping har så svårt på bortaplan var svårt att förklara.

– Det är svårt att säga varför. Jag tycker ändå att vårt bortaspel har blivit bättre om man jämför med början av serien. Vi har blivit mer förståndiga och går inte bort oss. I dag var vi hyfsade defensivt men då funkade det inte framåt i stället, sade Hjalmarsson.

7.14 in i matchen tog Brynäs ledningen med 1–0 genom Alexander Lindgren, hans första mål för säsongen. Det var första gången på sju omgångar som Brynäs tog ledningen i en match.

I andra perioden hängde inte Linköping med då Brynäs satte in ytterligare en växel. Brynäs kunde också utöka ledningen till 2–0 genom Johan Harju. Målet kom till efter ett vackert klapp-klapp-spel i powerplay av Brynäs.

Avgjorde i tom bur

I tredje slog Brynäs vakt om ledningen och lyckades också hålla Linköping från att göra mål. Sebastian Enterfeldt satte 3–0-målet i tom bur. Bernhard Starkbaum höll sin första nolla för säsongen. För Brynäs var det en ytterst viktig trepoängare efter att ha åkt på tre raka förluster.

Brynäs nyförvärv Fredrik Warg gjorde sin debut för laget och var nöjd med starten han fick när han var tillbaka i SHL-ishockeyn. Även om det tog på krafterna.

– Det är kul att vara tillbaka i ligan igen, och jättebra att inleda med en seger. Vi har ett slagkraftigt lag om alla är skadefria. Lite tunga ben hade jag, tror jag hade maxpuls hela första perioden. Men sen kom jag in i det, sade Warg.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF