Sara Hector inför pandemipremiären: ”Flexibel”

Av: Hilda Djupenström

Publicerad:
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

En Europaturné av tävlingar – under pågående pandemi.

Precis som vanligt, men ändå inte, enligt alpina landslagsåkaren Sara Hector.

– Det gäller att ta vara på nuet, säger hon.

En av de svenska toppåkarna från förra säsongen, Sara Hector, vittnar om en bra form – och en träningsattityd som om coronapandemin inte existerade – inför helgen när det det alpina skidlandslaget inleder världscupsäsongen med storslalom i Sölden, Österrike.

– Det känns jättebra, det har varit superbra pepp och go stämning i hela gänget i försäsongen, säger Hector under en presskonferens på torsdagen.

Måste vara flexibel

Som vanligt så handlar tävlingarna om att gå ut och göra sitt bästa, berättar hon. Samtidigt innebär årets tävlingstäta säsong en hög med anpassningar, coronatester med snabba svar, protokoll och försiktighetsåtgärder.

– Man kan bara göra kortsiktiga planeringar. Man får ta vara på nuet hela tiden och göra det bästa av det, säger Hector.

”Ny vardag”

Hon, och hela apparaten kring landslaget, förhåller sig till det som landslagschefen Lars Melin kallar ”den nya vardagen”. Den innebär självdisciplin, säkerhetstänk och respekt för andra.

– Det går inte att åka skidor i Sverige, så för att kunna hålla igång var resorna en nödvändighet. Tillsammans med landslagsläkaren har vi tagit fram lösningar för att göra allt vi kan för att ta det säkra före det osäkra, säger Melin.

I den svenska truppen inför tävlingarna i storslalom finns förutom Hector Estelle Alphand, Jonna Luthman, Sara Rask , Hanna Aronsson Elfman och Kristoffer Jacobsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN