Har höga tankar om stoet – tipsetta på DD

Expertens DD-tips – onsdagen den 16 september från Jägersro och Solvalla

Av: Trav365

Publicerad:
Sportbladets Casper Hedberg tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Casper Hedberg tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 16 september.

Spelstopp DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 2–3–7–9–13–6–12–11–4–5–10–1–8.

Kommentar: Två på start och elva på tillägg. Kan vår tipsetta från startvolten hålla hela vägen? Vi tror så! Emmett Downs vann senast på ett bra sätt då han fick gå utvändigt om ledaren mestadels. På de fem senaste starterna har han aldrig varit sämre än tvåa felfri. Tillägget kan bli svårt att plocka in för Emmett Brown är en häst i form och under utveckling. Don Cash står bra till. Löser bara Durello sitt utgångsläge kan han bli farlig.

DD-2

Rankning: 3–4–6–9–2–1–7–11–10–5–8.

Kommentar: Activated har inlett 2020 något trevande utan att på något vis vara dålig. Men vi har höga tankar om stoet och fullt så bra har hon inte presterat. Senast var det ändå ett fall framåt och åtminstone har hon tidigare i karriären varit bättre i start nummer två efter uppehåll än direkt i comebacken. Hon kan troligtvis inte blanda sig i spetsstriden men från spår tre bör hon hamna vettigt till. Vi tror att Activated är redo för en fullträff nu, men det saknas verkligen inte motstånd. Une Etoile Gar är att räkna med mot enbart ston. Rose Run Sydney var senast duktig i gulddivisionen.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 2–3.

DD-2: 3–4–6.

Vem tar spets?

DD-1: Emmett Downs siktar nog på att sitta i spets tidigt.

DD-2: Rose Run Sydney är otroligt flyfotad den första biten.

! Statistikvinnarna

DD-1: Don Cash.

DD-2: Ganga Bae.

Publicerad: