Charmig julromans, olaglig affär och danska bedragare

Publicerad:
Uppdaterad:
”Dash & Lily”, ”A teacher” och ”Friheten”.
Foto: Netflix/HBO Nordic/Viaplay.
”Dash & Lily”, ”A teacher” och ”Friheten”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix juliga ”Dash & Lily” charmar svårt. En lärarinna går alldeles för långt med en elev i besvärliga ”A teacher”. Och ett danskt par kombinerar curlingföräldraskap med svindleri i en ny säsong av Viaplays ”Friheten”.

Laddar Live Upplevelse

Dash & Lily


Efter utskällda men onekligen smarriga ”Emily in Paris” har Netflix nu levererat ännu ett stycke lättsmält och mysig eskapistisk storstadsromantik för 2020. Denna gång dessutom med säsongsanpassad julkrydda. I den romantiska tonårskomedin ”Dash & Lily” spelar Austin Abrams den julhatande, Grinch-aktige Dash och Midori Francis hans julälskande, äppelkindade motsats Lilly. En potentiell romans börjar spira genom meddelanden och utmaningar i en röd anteckningsbok, medan New York visar sig från sin allra bästa och mest julpyntade sida. Och det är svårt att inte bli charmad.
Netflix


A teacher


Jag vet inte riktigt hur jag ska känna för den här miniserien, som är skapad av Hannah Fidell efter hennes egen film från 2013. Den är obekväm, men också svår att slita sig från. Ger upphov till dubbla känslor. Och allt det är nog meningen. Om hur den nya, snygga engelskläraren (Kate Mara) på en high school i Texas inleder en i allra högsta grad förbjuden affär med sin likaledes snygga elev (spelad av 25-årige Nick Robinson). En romans eller ett övergrepp? Till en början känns serien problematiskt ambivalent kring den frågan – men fortsätt titta.
HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar


Friheten


Lars Ranthe och Lene Maria Christensen är tillbaka som de gifta, medelålders tvåbarnsföräldrarna, tillika sporadiska bedragarna, Erik och Nina, i en andra säsong av Viaplays danska ”Friheten". En kriminaldramakomedi som får mig att tänka på så väsensskilda serier som ”The Americans” å ena sidan, och ”Enkelstöten” å andra sidan. Den här gången ska paret, med hjälp av sin dotter (Emma B Marott) och diverse förklädnader, blåsa en fransk skönhetsmogul på en stor summa pengar – samtidigt som de ska hinna bre mackor och vara bokstavliga curlingföräldrar åt sin lille son (Emil Tholstrup).
Viaplay. Säsongspremiär på söndag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE