Tillbaka på riktigt efter mardrömstiden

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

De två senaste säsongerna har störts av sviterna av en hjärnskakning.

Nu är Motalas Viktor Spångberg, 24, redo för elitseriepremiär hemma mot Vänersborg.

– Det är skönt på alla sätt och vis, säger han om att ha en ordentlig försäsong i ryggen.

IFK Motala har de senaste säsongerna tagit kliv efter kliv för att bli ett stabilt elitserielag sedan de tog klivet upp 2017. Inför i år är det dok andra tongångar.

Med en tunnare trupp och tapp av nyckelspelare har fått många att anta att laget tvingas ta ett kliv tillbaka den här säsongen.

– Vi vill hela tiden bli bättre och har många unga spelare som vill framåt. Truppen är tunnare och vi har tappat elitserieerfarenhet, men kanske kan de unga killarna ta kliv, men det får vi se. Det gäller att vi alla tar vårt ansvar för att göra det och det tror jag absolut vi kan göra, säger ytterhalven Viktor Spångberg.

– Vi är vana att jobba i motvind så vi är psykiskt förberedda kan jag säga.

”De har blandat och gett”

I premiären väntar ett nykomponerat IFK Vänersborg, som inför genrepet mot Hammarby inte hade spelat en match å över en månad.

– Det är lite svårt. Vi har sett någon match med dem nu på försäsong. De har också blandat och gett och vi vet att de har bra spelare. Vi brukar ha jämna matcher mot dem så det här kan nog bli jämnt hela vägen. Det brukar gå fort och smälla på så det blir kul.

Framför allt så ser 24-åringen fram emot att elitserien äntligen drar igång.

– Det ska bli kul att spela tävlingsmatch, men det är klart att man kommer sakna publiken.

Korsbandsskadade Albin Rohlén är tillbaka i full träning för Motala och är tillgänglig. När han är matchredo återstår dock att se.

Tillbaka efter tuffa år

Den 14 december 2018 föll Viktor Spångberg illa efter en tackling av en Vetlandaspelare. Resultatet? En hjärnskakning som höll honom borta i drygt ett år då han redan våren 2019 ådrog sig en ny hjärnskakning på jobbet.

Runt jul ifjol gjorde han comeback på isen i division 1 och kort därpå dök han senare upp i Motala i elitserien.

Idag är problemen borta och nu förbereder han sig inför lördagens elitseriepremiär hemma mot Vänersborg.

– Det är skönt på alla sätt och vis. Skönt för mig att kunna bygga en ordentlig fysik och att få vara med från start. Jag har bara positiva vibbar nu.

– Under sista tre-fyra veckorna här nu, då kände jag suget komma. För egen del har det nog inte varit så dåligt att det sköts upp lite. Det ska bli riktigt kul att dra igång.

Hur är formen?

– Jag tycker att jag börjar hitta formen mer och mer. Man går lite som laget. Vi har haft lite sådär förutsättningar just nu. När träningsförutsättningarna sviktar så gör ju även formen det.

Det milda vädret har ställt till det för Motala och isen på K-Bygg Arena. Men sedan i början på veckan har laget kunnat träna på sin hemmaplan.

– Från och med i måndags har vi tränat på stor is och det är skönt då vi har börjat träna på att få ihop detaljerna. Sedan känns det som att isen kan hålla sig bättre med nya anläggningen, säger han och syftar på förra säsongen då Motala sällan kunde träna och spela match på en bra is.

– Det är ganska svårt att få det sämre. Vi är hoppfulla, men vädret är det som bestämmer fortfarande, men vi kan hoppas i alla fall.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE