Förde Mora till SHL – nu lämnar Colliton

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Hyllad av en hel stad.

Men bara en dryg vecka efter SHL-avancemanget är det nu klart att Jeremy Colliton lämnar Mora och flyttar hem till Kanada.

– Det var ett jättesvårt beslut att ta, säger 32-åringen till Sportbladet.

Mora firade vilt och Jeremy Colliton, 32, hyllades stort av såväl fansen som av de egna spelarna efter SHL-avancemanget nyligen.

Men samtidigt har succétränarens framtid varit osäker och han själv har funderat länge på om han ska förlänga sitt kontrakt och följa med klubben upp till SHL.

Så blir det inte.

LÄS VIDARE

Flyttar hem till Kanada

Mora meddelade i eftermiddag på sin hemsida att det nu är klart att Colliton lämnar klubben drygt en vecka efter att SHL-biljetten kvitterades ut hemma i Smidjegrav Arena efter 4–2 i matcher mot ärkerivalen Leksand.

– Jag bryr mig väldigt mycket om klubben, den har gjort mycket för mig. Alla runt Mora har varit fantastiska och det var ett jättesvårt beslut att ta, säger Colliton till Sportbladet och förklarar bakgrunden till beslutet:

– Jag känner att det är dags att komma närmare hemmet. Och jag ville inte att Mora skulle tvingas vänta längre, jag var tvungen att ta beslutet nu.

Har inget klart

Colliton har tränat Mora i fyra säsonger. Han tog över tränarrollen i klubben 2013 efter att ha tvingats avsluta sin egen spelarkarriär vid samma tidpunkt.

Vad han ska göra nästa säsong är inte klart, menar han.

– Nej, jag vet faktiskt inte. Jag har inte skrivit på något, men det finns intressen från olika håll. Vi får vänta och se.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN