Anna Book: Jag kände en stor knöl i bröstet

Artisten: ”Jag var väldigt rädd för jag hade extremt ont”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

För tio månader sedan upptäckte Anna Book en knöl i sitt ena bröst.

I ”Cancerpodden” berättar hon om paniken och det faktum att hon inte gjort en mammografi på tio år.

– Jag var väldigt rädd för jag hade extremt ont, säger hon i podden.

Anna Book började gå på mammografier tidigt. Efter att hon förminskade brösten när hon var 18 år har hon varit noga med att gå på regelbundna undersökningar. Men nu är det tio år sedan hon gjord en mammografi sist. Trots kallelser har hon valt att inte besöka läkaren.

I ”Cancerpodden” berättar hon att att hon skulle gjort det år 2009. Samma år gick hennes mamma bort i KOL och Book var tvungen att genomgå flera stora operationer.

– Jag drabbades av två livshotande tarmvred. När jag gjort tarmvredsoperationerna fick jag opereras akut en gång till och jag har totalt gjort 17 bukoperationer. Det är väldigt mycket smärta, tid och rehabilitering som tagit min tid, kraft och energi. Det här med att gå och kolla brösten har hamnat längre och längre ner på listan, säger hon i podden.

”Kände panik”

För ungefär tio månader sedan hittade hon en knöl på sitt ena bröst.

– Jag var väldigt rädd för jag hade extremt ont i mitt ena bröst och kände en väldigt stor och konstig knöl på bröstet, inuti bröstet. Jag kände direkt panik och att jag måste boka en tid för att gå och kolla det här. Sen så krockade det med jobb och man är dum och prioriterar inte sig själv.

Enligt Book har knölen nu försvunnit men hon har bestämt sig för att ta tag i mammografin i samband med att hon ska göra en hälsoundersökning inför sin medverkan i en ny tv-produktion.

– Jag kommer att nämna det för läkarna som jag kommer att träffa och tänkte be dem skicka en remiss så att jag i alla fall kan göra det här till efter sommaren, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Anna Book.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN