Halfvarssons iskalla svar på de norska clownhånen

Foto: Bildbyrån

avFilip Durefelt

SPORTBLADET

Calle Halfvarsson svarar nu på Petter Northug och de norska skidherrarnas clownhån.

På sitt Instagram-konto har svensken lagt upp en bild på clownen från Stephen Kings skräckroman ”Det” – och hälsar att han ser fram emot nästa veckas tävlingar i Norge.

Temperaturen är redan hög inför den kommande längdsäsongen. Trots att inget lopp på snö körts har det vevats verbalt flera gånger om.

Allt började med att Calle Halfvarsson hävdade att han var en mer komplett åkare än både Petter Northug och Martin Johnsrud Sundby.

Det fick de norska skidherrarna att kalla svensken för ”Kalle Klovn” på Instagram, ett inlägg som sedan Petter Northug kommenterade med orden ”bekräftad ultraclown”.

”Misslyckats kapitalt”

I en intervju med Dagbladet tog sedan Northug fram den stora motorsågen.

– Om jag hade misslyckats så kapitalt i min karriär som ”Kalle Klown, så hade jag hållit käften tills jag vunnit något. Han har förstört för sitt land i alla mästerskapsstafetter med sina bedrövliga taktiska beslut, sa Northug bland annat.

Bollen var därmed tillbaka hos Calle Halfvarsson. Som nu har svarat.

Möts på rullskidor

På sitt Instagram-konto har 28-åringen lagt upp en bild på clownen från filmatiseringen av Stephen Kings skräckroman ”Det”, med följande text:

”Väntar på att få komma till #toppidrettsveka #calleclown.”

Toppidrettsveka är en norsk tävling på rullskidor som avgörs torsdag-lördag nästa vecka. Både Petter Northug och Calle Halfvarsson står då på startlinjen, tillsammans med flera landsmän, och lär vara sugna på att få visa musklerna.