Spelpaus? Så stänger du av dig själv från samtliga spelbolag

Med den nya spellagen kan alla svenskar stänga av sig själva från samtliga licensierade spelbolag på bara några minuter. Känner du att du har problem med ditt spelande? Så här stänger du av dig själv.

Vid årsskiftet öppnades den svenska spelmarknaden. Det innebär att alla spelbolag som vill verka på den svenska marknaden måste ansöka om en svensk licens och betala 18 procent skatt i Sverige.

I samband med detta lanserades även flera nya verktyg för att hjälpa spelare som har eller riskerar att utveckla ett spelberoende. Spelinspektionens sajt Spelpaus.se är ett nationellt självavstängningsregister där samtliga svenskar kan stänga av sig själva från alla licensierade spelbolag.

Bara den första veckan stängde tusentals svenskar av sig med hjälp av Spelpaus.

Så här stänger du av dig själv

Gå in på www.spelpaus.se och välj om du vill stänga av dig själv på en till tolv månaders tid. Därefter loggar du in med mobilt bank-id och godkänner.

Självavstängningen tar inte längre tid än ett par minuter och när det är klart har du stängt av dig själv från samtliga licensierade spelbolag och deras möjlighet att skicka direktreklam till dig.

Kom ihåg att en avstängning inte går att ångra, ändra eller avsluta i förtid. Om du stänger av dig själv på ett år fortsätter avstängningen om du inte aktivt går in och avbryter den efter tolv månader.

ARTIKELN HANDLAR OM

Speltips