Sista dragen: Kan inte spika ettan på MFF

avDaniel Söderbäck

Lördagen den 18 maj: Sista dragen på Stryktipset med Steven Lee Holmdahl. Spelstopp, lördag: 15.59

Här är den senaste spelpushen.

Till Stryktipset- och Europatipset-kuponger publicerar Sportbladets populära spelexpert Steven-Lee Holmdahls tips med den allra senaste informationen.

Gå med i Premium för att få tillgång till tipsen och analyserna.

Du har också möjlighet att få spelen som en push direkt till din mobiltelefon.

Missa inte heller Sportbladet Spels nya Facebook-grupp Dagens bästa spel.

Varje dag får ni Dagens säkra, Dagens drag, omröstningar och exklusiva tips.

Kommentera, diskutera och lägg upp egna spel.

Medlemmarna fortsätter att strömma in.

https://www.facebook.com/groups/dagensbastaspel


Premier League är slut. The Championship är slut.

Det syns såklart på Stryktipset.

Omsättningen sjunker också.
Men vi får helt enkelt göra det bästa av situationen...

Jag har tjatat hela veckan..."Spika Valencia"! Är det bättre laget i grunden. Mer eller mindre ordinarie. Tokmotiverat. Efter en slitsam säsong, så säkrade Valladolid sitt kontrakt i förra omgången. Svårt att hitta rätt gnista...Tvåa!

▪▪▪

Gillar också Öster till 42 procent. Har samlat ihop till en hemmaseger. Förde spelet och hade det mesta av det bästa mot Västerås, men stångade pannan blodig. Utdelning nu istället?

Mjällby har haft marginalerna med sig i flera av sina uddamålsvinster på sistone. Vände 0–1 till seger senast, tack vare målvaktstavla och en straff.

▪▪▪

Ligue 1...I massor av matcher på sistone så har diverse punters pekat ut Monaco som en bra vinnare..."Bättre i grunden"..."Bättre än raden visar"...Jag har inte fallit in i den fällan. Tycker snarare helt tvärtom. Ser bara mer och mer ångestladdat ut. Hade ENORM motivation mot Nimes senast, men det syntes knappast på spelet. Nervöst, dåligt. Få spelare som tog initiativ.

Amiens är bara på plats för att spela detruktivt. Kryssat i sju av sina åtta senaste matcher och är på plats för att göra samma sak igen. Kan lyckas!

▪▪▪

Match 3...Hade det varit i omgång 1 eller 2, så hade streckfördelningen troligen varit spegelvänd.

Varberg var på vippen att åka ur i fjol, men klamrade sig kvar – och har nu inlett den här säsongen snudd på felfritt. Åkte på sin första poängförlust i veckan. Inga träd växer till himlen och känslan är att det ligger en reaktion i luften.

Halmstad är hårt uppskriven favorit inför den här säsongen. Namnstarkt lag – som borde kunna så mycket bättre. En förlust och en seger sedan Magnus Haglund tog över rodret. Jag ser mest värde på x2.

▪▪▪

Djurgården hade viktiga pjäser tillbaka senast och studsade tillbaka med en komfortabel seger. Till slut... Innan ledningsmålet så kunde man märka av att det fanns bittra derbyförluster och svagt spel i bagaget. Självförtroendet är inte ihoplappat bara efter en seger mot blekt motstånd i form av Falkenberg.

Elfsborg har varit en positiv överraskning så här långt och är obesegrat på konstgräs. Gardera!

▪▪▪

Det är svårt att vinna på beställning i Allsvenskan och även om Malmö FF såklart ska vara favorit mot Kalmar, så kan jag inte singla ettan (nu uppe över 80 procent). Har visserligen Anders Christiansen tillbaka, men mittfältskollegan Fouad Bachirou saknas.

▪▪▪

Fa-cupfinalen då...
Man City siktar mot dubbeln och skickar förmodligen ut följande startelva: Ederson; Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko; De Bruyne, Gundogan, Silva; Bernardo, Aguero, Sterling.

Watford kommer kriga för varje centimeter, men blir ändå svårt över 90 minuter på Wembley...

I Premier League har man bara tagit poäng mot ett Topp6-lag den här säsongen (Tottenham).

▪▪▪

1

1x2

x2

1x

2

1x

1x

12

1x2

1x

2

1x2

1

ARTIKELN HANDLAR OM

Speltips

Malmö FF