Ulrik: Har perfekt läge – spiken klockren

avDaniel Söderbäck

Lördagen den 13 juli: Stryktipset i sista stund med Ulrik Sandebäck. Spelstopp 15.59.

▪▪▪

Det är som vanligt skakigt om Östersunds FK.

Skadelistan är lång, Alhaji Gero är såld och halva backlinjen är avstängd.

IFK Norrköping har med andra ord ett perfekt läge – jag singlar.

Östersunds FK kunde i veckan jubla sedan disciplinnämnden på SvFF lagt ned sin anmälan sedan preskriptions­tiden gått ut ...

Men ÖFK och mannen bakom miljonerna – Daniel Kindberg – riskerar fortfarande straff. Kindberg misstänks för ekobrott och en rättegång mot
honom är planerad till september och klubben  kan straffas av representantskapsmöte. Det mötet är den 19:e november.

Så visst, det är möjligen ett lättat ÖFK.

Men stormen är inte över.

Fortsättning lär följa ...

ÖFK är heller inte som andra klubbar. Spelare kommer och går i en tät ström.

Senast att lämna var Alhaji Gero (13/1) som gick som Bosman till Hif.

Nu har ÖFK bara en renodlad forward i truppen; Dino Islamovic.

Skadelistan är också lång.

Saknas görs gubbar som Simon Kroon (0/0), Jerell Sellars (4/0), Charlie Colkett (12/1) och Jamie Hopcutt (8/1).

Mot Norrköping får man dessutom klara sig utan både mittbacken Noah Sonko Sundberg (14/1) samt backen Thomas Poppler Isherwood (10/2). Båda är avstängda. Tunga avbräck!

Möjligen är Tom Pettersson tillbaka här. Men han är knappast ”toppad” efter sin skada.

IFK Norrköping ser allt bättre ut och har full harmoni efter vunnit i veckan på Irland i Europa League. Spiken känns klockren till 50%.

En annan bra och fräck spik?

HBK!

Norrby saknar sin kreativa stjärna Nicklas Savolainen. Och HBK är på g!


Spikarna

▪▪ 1. AIK–Elfsborg 1.

Elfsborg är inte alls bra just nu. Vunnit en match på de senaste åtta – det en tajt 1–0-seger hemma mot jumbon Eskilstuna. Saknar tunga pjäser i Jonathan Levi (11/2) och Pawel Cibicki (14/5) samt ”sålde” Joakim Nilsson (10/0). Det är lite stökigt kring AIK efter strul kring Daniel Sundgren. Men vinner ändå!

▪▪ 11. Östersunds FK–IFK Norrköping 2.

ÖFK saknar halva ordinarie backlinjen då både Thomas Poppler Isherwood (10/2) och Noah Sonko Sundberg (14/1) är avstängda. Sedan har man sålt nyttige Alhaji Gero (13/1) och skador stör lirare som Charlie Colkett (12/1) och Jamie Hopcutt (8/1). Peking är i fint lag och det här är ett skönt drag – till 50%.

▪▪ 13. Norrby IF–Halmstads BK 2.

HBK med en pigg Dusan Djuric som spelmotor ser allt bättre ut. Norrby är inte ofarligt, men saknar nu sin bäste spelare. Kaptenen Nicklas Savolainen är avstängd. Tungt avbräck. Halmstad är en fin värdespik.

Skrällarna

▪▪ 6. IK Brage–Brommapojkarna 2.

BP har varit svårslaget på slutet och återfår nu flera spelare. Bland andra återkommer vasse Eric Johana Omondi som deltog i Afrikanska Mästerskapen för sitt Kenya. Även rutinerade Marcus Hansson är tillbaka i truppen. Endast Philip Hellquist (cykelskada) saknas nu. Brage? Föll med 3–0 i ”genrepet” mot J-Södra.

▪▪ 8. Sligo Rovers–Waterford 2.

Seriesexan Sligo mot åttan Waterford är i min bok en helt öppen och jämn match. Sligo glänser inte och har nu precis tappat en av sina bästa spelare; Jack Keaney. Waterford är för lite streckat här. 1x2!

Spelarfrånvaron

▪▪ AFC Eskilstuna ser åter ut att få klara sig utan MFF-lånet Adi Nalic. Han är tillbaka i träning, men tveksamt om han chansar med spel i det här läget. Viktige Felix Michel är avstängd. Kalmar FF saknar
Romario samt Piotr Johansson. KFF har dock en bred trupp.

▪▪ Häcken återfår flera spelare, som Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas. Örebro saknar avstängde Daniel Björkman. Martin Broberg och Carlos Strandberg är inte ”startklara” ännu.

▪▪ Öster har allt färre problem, nu är även vasse Simon Helg tillbaka i full träning.

▪▪ Djurgården får klara sig utan Jonathan Augustinsson som är avstängd mot MFF.

▪▪ Mjällby har gjort en stark ”vår”. Får nu klara sig utan nyförvärvet Mohanad Jeahze (13/1), medan backen Max Watson är klart tveksam. Frej har till den här matchen tappat Daniel Sliper (9/0).

▪▪ Gais har värvat IFK Värnamos Paulo Marcelo. Men han är inte spelklar mot DFF.

Förutsättningarna

▪▪ Förra veckan fick vi dras med lottade matcher – och kupongen blev inte alls spännande.

Utdelningen blev också blygsam – det trots att de båda lottade matcherna lottades till kryss.

Det bästa?

Eftersom det inte blev någon utdelning på 10 rätt har vi nu en fin jackpott att jaga. Totalt ligger det 6 miljoner kronor i 13-potten. Det ihop med en finare kupong (än förra veckan) gör att omsättningen lär skena i väg igen. För det är den här kupongen värd.

Förra veckan stannade omsättningen på 13,7 miljoner kronor – nu tror jag vi lär spela för 16/17 miljoner kronor. Utdelningen? Tror den blir klart nyttig ...

Skvallret

▪▪ De fyra lagkamraterna i Byttorps IF – division 4 – tog musik-Sverige med storm 2014. Låten Albatraoz – som skrevs för att bota en bakfylla och som mest skulle spelas av lagkamraterna – har nu spelats på Spotify hela 31,5 miljoner gånger!

En av medlemmarna i gruppen har även lyft i superettan; Nicklas Savolainen. Norrbys lagkapten tog en ordinarie tröja 2016 och var med och vinna söderettan samma år. Sedan dess har han varit med och etablera Boråslaget i superettan – och på 2,5 säsonger har det blivit totalt 21 mål och 5 assist.

Musiken då?

Albatraoz krigar på och släppte nyligen (5 juli) nya låten Miljonären (Stek 2020).

ARTIKELN HANDLAR OM

Speltips