Sandebäck: En bank och en jackpottbomb!

avUlrik Sandebäck

Foto: AP

Lördagen den 6 april: Stryktipset i sista stund med Ulrik Sandebäck.

▪▪▪

Det är rena rama jackpottyran.

Även den här veckan har vi extrapengar att spela om – totalt ligger det runt 13 miljoner kronor i 13-potten.

Och jag har en jackpottbomb att bjuda på i Championship!


SKRÄLLKOLLEN: Här är Sportbladet-profilernas bästa miljondrag på V75!


Det ska sägas direkt.

Kupongen känns riktigt klurig – det trots att vi har en tung ”bank” i Manchester City i FA-cupsemifinalen mot Brighton. Men de övriga tolv matcherna är knepigare...

Dagens drag?

Millwall!

Jag tror WBA kan ta lite lätt på den här uppgiften. Är lagom småmätta och saknar pjäser som Matt Phillips och James Morrison. Medan Gareth Barry är osäker. Inte alls bra med tanke på att en annan mittfältare – Harvey Barnes – gick tillbaka till Leicester redan i januari.

WBA har krigat till sig segrarna på slutet.  Det utan att ha glänst. Jag tror bakslaget kommer på The Den där man möter ett vrålhungrigt Millwall.

Den fräcke spikar ettan till 26 procent.

Utöver Manchester City tycker jag att Bournemouth och Leicester är två sunda spikar. Bournemouth har nu hela sin offensiva styrka – Brooks, Fraser, King och Wilson i toppform. Borde därmed få hål på Burnley.

Leicester möter ett Huddersfield som redan trillat ur. Och som redan nu blickar mot nästa säsong. Chilwell, Maguire, Maddison, och Vardy blickar å sin sida mot sjundeplatsen. Är bara ”tre” pinnar från Wolves. Europaplatsen är alltså inom räckhåll för engelska A-landslagsmännen!

Till slut har Svenska Spel lanserat nya Spela Tillsammans. Det finns förbättringar i nya versionen. Men också – tyvärr! – en hel del som blivit sämre. Bland annat går det inte ha kvar pengar i sitt bolag. Trist när nyheter blir sämre.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas andelssystem. [Extern länk]


Spikarna

1. Manchester C - Brighton 1.

Semifinal i FA-cupen på klassiska Wembley och Manchester City går så klart in för cupen när man är så här långt fram. Truppen är både bred och spetsig så även om Pep skulle rotera på några platser har man ändå en grymt stark elva. Brighton? Har få hot framåt och lär sannolikt få försvara sig mest... Banketta.

2. Bournemouth - Burnley 1.

Bournemouth har en riktigt fin offensiv när hela fyrlingen med Fraser, Brooks, King och Wilson är hela. Det är stjärnorna nu – och hyfsat utvilade. Därmed tror jag man lyckas öppna upp ett kompakt Burnley-försvar. Jag tycker den här ettan känns mycket sund.

3. Huddersfield - Leicester 2.

Hudds” har åkt ur serien och försöker nu tänka på framtiden, skola in yngre spelare. Leicester? Går för sjundeplatsen och har fått nytt hopp sedan Wolves tappat lite fart på slutet. Vettig tvåa!

Skrällarna

12. Millwall - West Bromwich 1.

Millwall har spelat förbättrat på slutet, men fått för dåligt betalt. WBA är det raka motsatsen, tagit tre raka utan att ha glänst. Jag tror att ett vrålhungrigt Millwall på klassiska The Den vill mer, är mer desperat och det räcker långt i den här serien. Ettan är hur som helst kraftigt understreckad!

13. Rotherham - Nottingham 1.

Rotherham föll med 6–1 mot Derby senast. Men glöm den insatsen. Då saknades massor med spelare, de flesta är tillbaka nu. Rotherham är bättre än ryktet och spelar med kniven mot strupen. Vill mest!

Spelarfrånvaron

Manchester City-stjärnan Sergio Aguero är tillbaka i truppen till FA-cupsemin mot Brighton.

Huddersfield har åter problem. Nu är spelare som Terence Kongolo, Philip Billing och Matty Daly tveksamma. Laurent Depoitre och Isaac Mbenza är fortsatt tveksamma.

Newcastle återfår backen Fabian Schar. Palace saknar åter Mamadou Sakho.

Blackburn saknar viktige innermittfältaren Corry Evans. Stoke har hållit nollan i fem raka matcher. Återfår här Sam Clucas samt Sam Vokes. x2 ska räcka långt!

Bristol City har två tunga frågetecken på Korey Smith och Andreas Weimann.

Rotherham får tillbaka en ordinarie trio; Michael Smith, Will Vaulks och Clark Robertson. Stort plus!  Nottingham saknar åter M. Dawson och Michael Hefele.

Sheffield W ser ut att återfå viktige forwarden Steven Fletcher

Förutsättningarna

Det är jackpott varje vecka numera.

Så klart väldigt tacksamt.

Förra veckan blev åter relativt lättfunnen – även om 13 rätt gav nyttiga 55 555 kronor – 252 stycken hittade alla rätten. Dock gav  det inget på 10 rätt och det är därför vi har en jackpott. Totalt ligger det cirka 13 miljoner kronor i 13-potten.

Detta gör så klart att intresset åter är på topp för den här ”klassikern” – förra veckan stannade omsättningen på mycket fina 30.3 miljoner kronor.

Raden den här veckan? Känns svår. Jag tror utdelningen kommer bli fin.

Skvallret

Som 14-åring fick han inte vara kvar hos Manchester United.

Men Dwight McNeil vek inte ned sig för det, trots att han har beskrivit petningen ”som ett enormt bakslag”. Han flyttade istället till Burnleys Akademi och 2016 fick han ett idrottsstipendium på två år.

2018/2019? Då exploderade fullkomligt allt för 19-åringen, född sent i november 1999. Han tog plats i A-laget och har på slutet gjorde allt rätt. Han gjorde ett mål mot Leicester näst senast, blev sedan för första gången uttagen i Englands U19-landslag, fick efter det träna med Englands A-landslag, bara för att följa upp det genom ligga bakom båda målen mot Wolves (2–0). Han satte själv 2–0 – ett riktigt klassmål.

Efter dessa veckor är Dwight McNeil på allas läppar. Och så klart börjar större klubbar få upp ögonen för honom. Både Chelsea och Manchester City har visat intresse och fortsätter 19-åringen prestera så här bra ångrar nog Manchester United att man släppte i väg honom. Men han lär troligen inte gå till City – för han är fortfarande ett United-fans. Och klubbarna som vill köpa Dwight lär få betala en bra peng – han har kontrakt till juni 2023!

ARTIKELN HANDLAR OM

Speltips