Stryktipset med Sandebäck: ”Potter spikas i jättepotten”

Publicerad:
Uppdaterad:

Lördagen den 21 december: Stryktipset i sista stund med Sportbladets expert Ulrik Sandebäck. Spelstopp 15.59.

Graham Potter har tagit England med storm.

Hans possession-fotboll funkar även för ett tippat bottenlag i Premier League. I dag spikar jag Brighton i jakten på jättepotten!

Jag måste säga att det är mycket överraskande att en tränare kan påverka spelet så pass mycket även i en liga som Premier League. Det är en sak att göra avtryck en gång. I Allsvenskans med ett tokdopat ÖFK. Men Potter följde sedan upp det med att göra samma sak med Swansea i The Championship och nu med Brighton i Premier League. Hur är det möjligt att före detta ”Långa-bollar-på-Bengt-lag” numera för spelet. Även mot lag som Liverpool, Arsenal och Manchester United?

Hur kan brittiska krigare plötsligt rulla boll som mini-Barca?

Jag kan inte riktigt förstå det, men Graham Potter måste ingjuta ett mod, en taktik som alla tror på. Och växer med.

Bollinnehavet i Brightons senaste matcher – Brightons siffror först;

Palace (b) 65–35%

Wolves (h) 56–44%

Arsenal (b) 50–50%

Liverpool (b) 55–45%

Leicester (h) 53–47%

Man United (b) 57–43 %

Man vinner så klart inte matcher bara för att man äger bollen mest. Men Potters Brighton har redan samlat ihop 20 poäng och har dessutom haft poängmässig ”stolpe-ut”. Jag tycker att Brighton är veckans bästa spik. Bara streckad till 41%. Visst har nykomlingen Sheffiled United överraskat alla – men nu saknas lagets viktigaste spelare – John Fleck – och snart är det dags för en äkta käftsmäll.

Totalt ligger det hela 22 miljoner kronor i 13-potten!

”Säkraste” spiken? - Man City!


Spikarna

▪▪ 1. Manchester C - Leicester 1.

Leicester har varit säsongens fräcka utropstecken i Premier League. Men såg sämre ut i helgen mot Norwich (1–1) och åkte med ”bästa” laget till Ligacupen mot Everton i veckan. Tog sig vidare efter straffar. Min känsla är att formen är nedåtgående och att man är slitet här. Då räcker man inte till mot Man City. Spik!

▪▪ 4. Brighton - Sheffield U 1.

Brighton är mitt drag den här veckan. Jag gillar det jag ser av Graham Potters lag – man har tre raka matcher utan förlust. Slog först Arsenal borta innan man kryssat mot Wolves och Crystal Palace. Senast mot Palace var man det bättre laget, men var för ineffektivt. Gästerna saknar sin bäste; John Fleck. 

▪▪ 5. Newcastle - Crystal P 1.

Newcastle gör det överraskande bra. Spelar som ett lag och har nu sju raka ligamatcher utan förlust hemma på fina St. James’ Park. Palace ser slitet ut, har löst poäng tack vare Zaha. Tydlig fördel ettan.


ANNONS: Andelsspel med Sportbladet: Här går du med i vårt lag och kan rygga våra experters andelsspel till Stryktipset [Extern länk]


ANNONS: Rygga Steven-Lees XXL-system till Stryktipset – köp din andel här [Extern länk]


Skrällarna

▪▪ 7. Fulham–Leeds 1.

Ett vidöppet möte där jag utan tvekan ser att att värdet finns på ettan. Fulham har en hög högstanivå, men inte fått betalt på slutet. Hemma på Craven Cottage lyfts man dessutom av hemmafansen. Mitrovic (21/16) är så pass bra att han kan avgöra matchen nästan på egen hand. Ettan måste streckas!

▪▪ 8. West Bromwich - Brentford 2.

Serieettan WBA gör det bra. Inget snack om saken. Men Brentford är alldeles för bra för att bara vara streckat till 14%. Laget har toppform och kan här få en passande matchbild; ligga på kontring. Pass upp!


Spelarfrånvaron

▪▪ Manchester City ser ut att återfå sin stjärnanfallare Sergio Aguero.

▪▪ Aston Villa har åter tung skada på bästa backen; Tyrone Mings.

▪▪ Bournemouth har åter en enormt lång skadelista även om Joshua King kanske återkommer.

▪▪ Brighton återfår både Aaron Connolly och Dale Stephens. Plus! Sheffiled United har ankaret på mitten – John Fleck – avstängd.

▪▪ Derby saknar åter Matt Clarke, Mason Bennett, Graeme Shinnie och Tom Huddlestone. Duon Krystian Bielik och Jack Marriott är tveksamma. Reading återfår John Swift. Plus!

▪▪ WBA har ny skada på West Ham-lånet Grady Diangana (19/5). Även Kieran Gibbs (9/1) saknas.

▪▪ Huddersfield har varit drabbat av skador, men är nu när att få tillbaka Lewis O’Brien, Jaden Brown, Alex Pritchard och Fraizer Campbell. Plus!


ANNONS: Rygga Steven-Lees lilla system till Stryktipset – köp din andel här [Extern länk]


Förutsättningarna

▪▪ Förra veckan hade vi jackpott.

Omsättningen gick över 30 miljoner kronor – men trots så många rader lyckades ingen pricka alla 13 rätten. Det var dock inte så märkligt – för i min värld var raden nästan rekordsvår.

Det innebär att vi jagar en dubbeljackpott i dag – totalt ligger det hela 22 miljoner kronor i 13-potten. Det är en av de största ”äkta” jackpottarna vi har haft.

Så det är ett enormt fint spelvärde!

Kupongen?

Tycker den är lagom klurig. Så det finns inte en enda anledning till att inte försöka lösa 13-gåtan!


Skvallret

▪▪ Det finns många märkliga spelarkarriärer. Spelare som spås lysande karriärer, debuterar tidigt i Premier League, får chansen i U21- eller A-landslaget, för att sakta försvinna. Men som ändå ständigt får nya chanser.

26-årige Ravel Morrison, 12 Premier League-minuter med Sheffield United, är en sådan. En annan är 28-årige Jack Rodwell som debuterade som 17-åring i Everton, och sedan köptes av Manchester City och som gick vidare till Sunderland. En spelare som startat som mest 17 matcher per säsong – men ändå har haft en transferkostnad på 230 miljoner kronor. Efter förra säsongen i Blackburn är han nu utan klubb. Trots det ryktas han tillbaka till Premier Leauge. Nu till Morrisons Sheffield U…


ANNONS: Rygga Steven-Lees Stora System till Stryktipset – köp din andel här [Extern länk]Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN