Kerstin Weigl

Kerstin Weigl föddes 1959 i Stockholm och genomgick Journalisthögskolan i Göteborg. Planen var att bli radioreporter men efter några år på lokalradion i Malmö och Sydsvenska dagbladet började hon 1986 på Aftonbladet där hon fortsatt, som reporter och kolumnist.
Hennes ämnen har framförallt rört sociala frågor, som våld mot kvinnor, missbruk och tvångsvård av barn. Tillsammans med Kristina Edblom har hon drivit den unika granskningen Dödade kvinnor, som började 2009 och fortfarande är igång. Den omfattar samtliga fall under 2000-talet där en svensk kvinna dödats av sin ex-partner.
Hon har genom åren fått många priser för sin journalistik, bland andra: Lukas Bonniers Stora Journalistpris (2015), Guldspaden (2019) och ett förstapris i Global Media Awards. (2018).
Hon har skrivit tre böcker, Längtansbarnen (Norstedts 1997), Mias systrar (Ordupplaget 2007) och I händelse av min död (Natur & Kultur 2019).
Under sina många år på Aftonbladet har hon även varvat med andra uppdrag. Hon har till exempel drivit bokförlag med sin dåvarande man och ett globalt projekt om våld mot kvinnor (Cause of death: Woman) med Karin Alfredsson och Linda Forsell.
Hon har haft en rad förtroendeuppdrag: som styrelseledamot och vice ordförande i Publicistklubben och Föreningen Grävande journalister.