Think gör tjugo nya elbilar om dagen

avJohanna Mörtberg

Monteringen är i gång i den nya amerikanska fabriken

Monteringen i Thinks fabrik i USA är i gång.

Det norska elbilföretaget Think har fått i gång verksamheten i sin nya amerikanska fabrik. 20 elbilar om dagen rullar ut ur fabriken i Elkhart i Indiana.

Bilarna väntar på montering.

Det norska elbilsföretaget Think har tagit sin fabrik i Indiana i besittning. 20 elbilar om dagen monteras just nu ihop, det handlar om slutmontering eftersom merparten av delarna tillverkats i Finland och Turkiet. Innan året är slut ska man ha satt ihop 304 bilar.

Tiotimmarsskift

De första anställda började jobba den 4 oktober och just nu är 27 personer sysselsatta. Planen är att 400 personer så småningom ska arbeta i fabriken i Elkhart, Indiana. Personalen jobbar tiotimmarsskift, sju dagar i veckan och nästa år är det tänkt att de anställda ska montera 2500 elbilar.

Nästa år kommer man successivt lägga om produktionen så man inte bara monterar bilar utan även producerar delar vid fabriken.

Till en början kommer Think att sikta in sig på att sälja sina elbilar till yrkestrafiken som till exempel taxifirmor eller komunala bolag innan man riktar sig till privatbilister i storstäderna som pendlar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar