Fredrik kan hjälpa dig ur snödrivan

David, Fredrik och Erik Klerkestam framför Volvo XC70:n.
David, Fredrik och Erik Klerkestam framför Volvo XC70:n.

Motor

Fredrik Klerkestam var en av dem som hörda av sig efter På Vägs uppmaning till läsarna om att skicka in sina bästa snöhistorier där Volvos AWD har ”räddat dagen”.

Varje år bogserar hans XC70 bilar som har kört i diket.

Verksamhetskonsulten Fredrik Klerkestam från Järfälla äger en Volvo XC70 årsmodell 2010, en bil som inte bara har hjälp sin ägare att nå resmålet. Så här skriver Fredrik:

”Varje år åker vi till Funäsdalen med bilen, cirka 60 mil från Stockholm, på snöiga och sliriga vägar. Bilen ligger stabilt hela tiden och med en fantastisk D5 under huven blir körupplevelsen helt fenomenal. Varje år träffar vi alltid personer som har kört i diket eller på annat sätt behöver hjälp. Då brukar jag stanna bilen, ta fram kroken och fråga om de har bogservajer.

En Audi låg i diket

Med 4WD, en råstark diesel och dubbdäck lyckas vi alltid dra upp dem som vi träffar på i dikeskanten. Den senaste var en kille som precis hade köpt en ny Audi A6 och som låg i diket. Hans fru skällde på honom vid vägkanten när vi bromsade in. Vi hoppade ut och kopplade vajern, drog till och hux flux var han uppe på vägen igen. Frun lät meddela att det blir en Volvo nästa gång”, skriver Fredrik Klerkestam.

Han är mycket nöjd med D5-motorns dragkraft och bränsleekonomi. Fredrik berättar att han brukar dra sin två ton tunga och nio meter långa husvagn med Volvon. På landsväg i 90 km/h drar ekipaget endast 0,8-0,9 liter per mil, detta trots det enorma vindfånget.

Andra fördelar

Andra fördelar är Volvons adaptiva farthållare som känner av trafikrytmen och automatiskt håller ett förutbestämt avstånd till andra fordon. Fredrik vill även betona den fina service han får hos Bra Bil i Kungsängen. Det enda han önskar sig nu är en förarutbildning på fyrhjulsdrivet.

Järfällabon har kört Volvo sedan 1998 och 2009 införskaffades den nuvarande bilen, ett val han aldrig har haft skäl att ångra.

– Det här är den bästa bil jag någonsin haft. Jag köpte den vid rätt tid i fjol, det var bra tajmat med de värsta vintrarna vi haft på länge – och så hände ju det där med bogseringen, säger Fredrik Klerkestam.

Volvo

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför gärna Gjensidiges bilförsäkring med den du har idag - det kan löna sig! Klicka här

Gjensidige

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor