Här grundas Sveriges första C70-klubb

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Nu har äntligen Volvo C70-entusiasterna fått en egen klubb. Medlemsprofilen skiljer sig dock från många andra motorklubbar i Sverige – för den ”ny-klassiska” modellen har fans i alla läger.

Sveriges nyaste motorklubb bildades den 28 maj. På Pininfarina Sverige AB:s fabrik i Uddevalla höll Svenska Volvo C70 klubben sitt första sammanträde. Gå med här. Det hela tog dock sin början för ett år sedan när ordföranden Bo Algers köpte sin Volvo C70. Drömbilen han länge spanat efter var ett exemplar av den ursprungliga modellen som byggdes fram till 2005.

– Det är en fantastiskt snygg bil – oerhört välskapt. Sedan gillar jag bilar som har lite kraft – och det har den, säger Bo Algers.

Det fanns ingen klubb

Efter inköpet började han leta efter en klubb för C70-ägare, men upptäckte att en sådan inte existerade. För Bo var beslutet enkelt – han grundade Svenska Volvo C70 klubben. Hos bilregistret hittade Bo 3 123 registrerade Volvo C70. Hittills har cirka 130 personer anmält sitt intresse för att bli medlemmar.

Du behöver inte äga en bil för att vara med, men Bo poängterar att det är en motorhistorik klubb som innefattar de bilar som byggdes mellan 1996-2005. Coupéversionen av Volvo C70 presenterades på Parissalongen den 30 september 1996. Året efter presenterades cab-versionen. 2 4395 exemplar av coupéversionen byggdes till och med 2002. Den ursprungliga cabben, byggd på 850 chassit, tillverkades i 4 7644 exemplar mellan 1998 och 2005.

Unik medlemsprofil

Det första mötet i Uddevalla lockade cirka 60 personer i ett 30-tal bilar. Bo Algers berättar att medlemmarnas profil skiljer sig något från ordinarie motorklubbar.

– Jag trodde att det bara skulle vara gamla gubbar i 60-årsåldern, som jag – men det var överraskande många kvinnor och en hel del unga människor, säger han.

Att bli medlem kostar 500 kronor per person, eller 700 kronor per familj. Här kan ni se hemsidan www.svenskavolvoc70klubben.se. Klubben är under uppbyggnad, men Bo berättar att hemsidan skall bli en plats där medlemmarna bland annat kan få teknisk support. Redan till helgen kan du möta klubben på VROM i Göteborg.

Volvo

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN