Listan: Här är de bästa bilmärkena

Vill du ha en bil du blir nöjd med  – då ska du kolla in det här.

Nu har Consumer Reports utsett vilka märken de anser gör bäst bilar.

Och i topp återfinns Audi och Subaru.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Ett test eller en enskild bilmodell säger inte allt om ett märke – men samlar man tillräckligt många så får man en heltäckande bild. Det skriver Consumer Reports som nu har aggregerat alla tester och ägarundersökningar de gjort till en topplista över bästa bilmärkena.

Tyskt och japanskt i topp

Så vilka märken ansågs var bäst? Jo, Audi och Subaru är enligt dem de man ska satsa på. Deras bilar har bättre hållbarhet än genomsnittet, presterar bra i tester, har hög säkerhet och av alla tidningens modellrecensioner – rekommenderas Audi- och Subarubilarna i 100 procent testen.

Några bilmärken man däremot ska undvika, och som brister på både när det kommer till pålitlighet samt i körtester, är enligt tidningen Fiat, Jeep och Mitsubishi – som inte får en enda bil rekommenderad. Volvo sticker inte ut med någon imponerande prestation och Consumer Reports rekommenderar endast de svenska bilarna i 25 procent av testen.

Fräscha modeller ger genomslag

Consumer Reports anger att märken med ett ”moget modellutbud och uppdaterade bilar tenderar att ligga i topp”. Därtill anmärker de att Toyotabilars ljumma köregenskaper balanseras upp av bra hållbarhet, tvärtom var det för Mercedes vars skiftande kvalitet drog ner helhetsbetyget.

Ett av grundkraven för att vara med på listan var att åtminstone två modeller har testats. Därför finns inte Alfa Romeo, Jaguar, Maserati, Ram, Smart och Tesla med på listan. Tidningen har även bara med bilar som finns till salu nu – det vill säga att de hela tiden rensar ur modeller/generationer som inte är aktuella.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN