TVR ger glimt av nya sportbilen

Klassiska märket visar skiss på nya sportbilen

En brittisk sportbil av klassiskt snitt.

Återupplivade märket TVR är på väg tillbaka och på London Motor Show fick vi mer information om vad som komma skall – samt en aning av hur bilen ser ut

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Det var i fjol som det klassiska brittiska sportbilsmärket TVR officiellt återuppstod.

Och det hela verkar lovande för inte nog med att man lyckats fixa ordning på finanserna, bilen ska designas av legendaren Gordon Murray (ritade McLaren F1) och Cosworth ska vara med på motorsidan.

På London Motor Show avslöjade man lite mer om vad som komma skall.

Mustang-kraft

På bilmässan hade TVR dels en övertäckt skalmodell av sin nyhet samt en av sina klassiska modeller, en Griffith 400, utställd. Och likheterna med den nya bilen kommer att vara flera. Motorn kommer nu som då i grunden bestå av en V8 från Ford. I den moderna bilen blir det samma 5,0-litersmotor som sitter i Mustang, men som förfinats av Cosworth. Exakt vad det kommer att innebära i effekt återstår att se, men räkna att det blir över de 421 kusar som Ford erbjuder. Brittiska Autoexpress rapporterar dock att Les Edgar, ordförande för TVR, sagt att målsättningen är en acceleration 0-100 km/h på under fyra sekunder och att bilen i grundutförande ska kosta ”runt 65 000 pund”.

Blir lång väntan

Låter det intressant? Då är det bara att ställa sig i kö. När TVR öppnade orderböckerna i slutet av sommaren 2015 tog det bara någon vecka innan hela första årsproduktionen var såld. Det innebär att de som nu beställer en bil – inte kommer att få se den förrän 2018 om allt går som planerat.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN