Messis nya vrålåk – en indisk småbil

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Det ryktades ett tag att Barcelonastjärnan Lionel Messi köpt världens dyraste bil.

Men det visade sig felaktigt – och om vi få tro indiska Tatas senaste reklamfilm, har fotbollsikonen rejält mycket folkligare smak.

– It´s fantastico, säger Messi i Tata Tiago i klippet.

Zlatan har gjort reklam för Volvo och Beckham har länge varit märkesambassadör för Jaguar. Och det är ikoner som givit märkena uppmärksamhet och image – vilket i sin tur lett till högre försäljning.

Indiska Tata ville inte vara sämre och de har nu knutit den femfaldigt Ballon d’Or-vinnaren till sig. Och de måste ha betalat en hel del för att övertyga Messi att välja dem före prestigemärkena.

It´s Fantastico

Det är i lanseringen av modellen Tiago som vi får se den argentinska bollkonstnären. Med tanke på att Tiagon till en början lanserades som Tata Zica, samtidigt som rubrikerna om Zica-viruset spreds sig, lär bilen behöva all positiv uppmärksamhet som helst.

I reklamfilmen syns Messi leende ratta runt den lilla bilen på måfå, för att sedan kliva ur, kicka lite boll och utbrista ”It´s fantastico”.

Prestandamässigt har finns Tiagon i ett utförande med en 1,2-liters bensinare som ger ut 83 hästkrafter samt en 1,05-litersdiesel om 67 kusar. Den förstnämnda ska klara sig på 0,42 liter mieln och den snålare dieseln behöver  0,36 liter per bil vid blandad körning.

Från världens dyraste till riktigt budget

Priset på en Tiago startar på RP 3,39 lakh, motsvarande 40 000 kronor. Det är en helt annan prislapp än den Ferrari som gick för 300 miljoner kronor – och som det ett tag ryktades att Messi hade köpt.

Det är den första gången Messi, som sedan i november i fjol är märkesambassadör för Tata, gör ett offentligt märkesframträdande. Rollen som ambassadör innebär normalt sett ganska långtgående ansvar, men om det betyder att Messi måste köra Tiagon till och från träningen låter vi vara  osagt.

Här kan ni se Messis nya bil Obs extern länk.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL