BIG BAG satsar på Volvo för grönare transporter

Publicerad:

Företagets lyftögelförsedda säckar har gjort succé i byggbranschen.

I dag sorterar BIG BAG:s anläggningar 95 procent av det avfall som hämtas in. Deras senaste miljösatsning är den nya flottan av orangefärgade Volvobilar.

Det är ett vinnande koncept med V70 DRIVe – vi är väldigt nöjda, säger Mikael Molinder, fordonschef på BIG BAG.

Deras orangefärgade jättesäckar är en vanlig syn på svenska trottoarer. BIG BAG:s smarta koncept för byggsopor har varit en succé. 2003 lanserade företaget sina lyftögelförsedda säckar. Strax därpå utökades verksamheten till att även omfatta bortforsling av sopor i BIG BAG-säckar med kranbilar.

Det miljöcertifierade företaget väljer modern teknik för att säkerställa minimal miljöpåverkan. BIG BAG:s anläggningar har lyckats uppnå en nivå där 95 procent av avfallet sorteras. Kortast möjliga avfallstransporter är en viktig komponent – en annan åtgärd är att välja miljövänliga fordon.

En flotta av gröna Volvobilar

Nu har BIG BAG tecknat ett avtal om 20 Volvobilar, som levereras av Bilia Personbilar i Segeltorp. Företaget har valt modellerna V70 DRIVe, samt Volvo C30 D2 – som har folierats i de karaktäristiska färgerna. Kriterierna för den nya bilflottan var att bilarna skulle vara säkra och gröna, till ett bra pris.

– Volvo var ett bra val säkerhetsmässigt. Vi jobbar ju mycket med miljöarbetet – bland annat med koldioxidutsläpp, så det här var det bästa alternativet. Sedan är det ju roligt att gynna en inhemsk tillverkare, säger Mikael Molinder, fordonschef på BIG BAG.

Bygg din egen Volvo på några minuter.

Drar 0,45 liter milen

1,6-litersmotorn i Volvo V70 DRIVe har 115 hästkrafter, med ett vridmomentet på 270 Newtonmeter. Modellen har start/stopp som standard – och den angivna förbrukningen för blandad körning ligger på 0,45 liter milen. Med ett koldioxidutsläpp på 119 gram per kilometer klarar dieselmotorns avgaskraven för Euro 5. Volvo C30 D2 har en fyrcylindrig 1,6-liters turbodieselmotor. Modellen har ett mycket lågt koldioxidutsläpp – 114 gram per kilometer. Mikael Molinder berättar att de anställda har varit mycket positiva efter att ha provkört snålversionen av Volvo V70.

– Den har jättemycket prestanda med en jätteliten motor – och den drar jättelite, säger han.

Volvo

Publicerad: