Förlänger kontraktet med Robert Dahlgren

Publicerad:

Volvo Polestar Racing har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med Robert Dahlgren och kommer att tävla i nystartade Touring Car Team Accociation serien 2012.

– Jag är jätteglad över att förlänga kontraktet med Volvo Polestar Racing. Jag trivs utmärkt här, teamet är väldigt professionella och det ska bli mycket spännande att tävla i nya TTA, säger Robert Dahlgren.

Han har tävlat framgångsrikt för Volvo Polestar sedan 2004 med bland annat tre SM-silver, 17 segrar, 35 pole positions och 39 pallplatser.

– Naturligtvis är vi mycket glada över att förlänga samarbetet med Robert. Han är en väsentlig del av Volvos tävlingsverksamhet med Polestar och vi ser fram emot nya framgångar med honom i TTA 2012, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar AB.

En solid föraruppsättning

Robert Dahlgren stärker upp en redan solid föraruppsättning för Volvo Polestar Racing i TTA till nästa säsong i form av Fredrik Ekblom och Thed Björk som är kontrakterade sedan tidigare. Volvo Polestar Racing kommer att delta med fyra S60-bilar i TTA och teamet förhandlar nu med flera förare om att fylla den kvarstående platsen.

TTA serien är helt ny och bygger även på nytt tekniskt reglemente med bilar som drivs av hybridmotorer på över 400 hästkrafter. Premiären går 12:e maj 2012 på Karlskogabanan. För mer information, besök även www.ttagroup.se.

Volvo

Publicerad: