Knarkkungen tvingas sälja sina superbilar

MOTOR

Se superbilarna polisen beslagtagit – värda 10 miljoner

1 av 5

Ferrari Enzo, 599 GTB, California och en Rolls-Royce med ett lönnfack fullt av pengar.

Nu har rättvisan kommit ikapp brittiska ”Don Car-Leone” – och polisen tvångsförsäljer den imponerande bilparken.

Britten Alexander Surin hade så många superbilar att han fått smeknamnet ”Don Car-Leone” av de brittiska tabloiderna. Det efter att en jättehärva med både ekonomisk brottslighet och narkotikasmuggling nystats upp av den brittiska ordningsmakten – som nu tvångsförsäljer fyra av bilarna, rapporterar Mirror.

Alexander, som flytt till Dubai men är misstänkt för brott i flera europeiska länder, har erkänt att han köpt åtminstone tre stycken Ferrari-bilar och en Rolls-Royce Phantom med ”stulna” pengar, men det är bara en del av samlingen han sägs ha haft tidigare.

När Alexander greps av spansk polis 2010 ska han enligt Jalopnik haft två stycken Enzo Ferrari, två Bugatti Veyron, en Rolls-Royce Phantom, en Phanton Drophead Coupé, en Ferrari 599 GTB, en Ferrari California och en Porsche 911 GT3. Bilar värda över 50 miljoner kronor.

Hade två av världens snabbaste

Enzo Ferrari är en unik supersportbil som bara byggdes i 400 exemplar och Bugatti Veyron är som vi alla vet världens officiellt sett snabbaste bil.

Den Rolls-Roycen som nu säljs av polisen hittades på Stansted-flygplatsen med ett lönnfack fullt av pengar.

Huruvida ”Don Car-Leone” sitter på ännu fler, ännu ej upptäckta, superbilar förtäljer inte historien. Men räkna med att polisen är honom på spåren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ferrari

Bilar