”Mr Beans” bil till salu — för 100 miljoner

Då: Världens då snabbaste bil. Nu: Krockad, 6 500 mil gammal — och värd 100 miljoner kronor.

När Rowan ”Mr Bean” Atkinson ska sälja sin bil blir det dyrt.

Sugen? Slå till på en unik McLaren F1.

För knappt 20 år sedan nådde superbilen McLaren F1 en toppfart på 391 km/h och blev världens snabbaste produktionsbil. Då hade Rowan "Mr Bean" Atkinson nyligen köpt sitt exemplar för knappt tio miljoner kronor av bilmodellen som totalt byggdes i 106 stycken exemplar (varav enbart 64 tilläts för gatkörning), och bilen som han nu alltså vill sälja är nummer 63 i ordningen. Men det handlar om inte om någon garagevärmare som bjudits ut för hisnande åtta miljoner pund, motsvarande 100 miljoner kronor, uppger tidningen Western daily press.

– För den som vill ha en underbar bil med fantastisk historia, vilken inkluderar olyckorna, är den här F1:an perfekt. Bortsett från olyckorna tror jag Rowan har njutit av varenda minut tillsammans med F1:an och jag tror att han kommer känna stor saknar när den är såld, säger bilhandlaren Taylor and Crawley som fått äran att ta hand om försäljningen till tidningen.

Inte helt repfri

Olyckorna? Ja, i Rowans ägo har bilen nämligen kraschats två gånger. Den senaste gången skedde under 2011 och ledde då till Storbritanniens genom tidernas dyraste bilreparation på 910 000 pund, cirka tio miljoner kronor med dåtidens valutakurs.

Enligt Daily Mail steg Rowans försäkringspremie efter kraschen till hisnande 750 000 kronor, vilket kan vara ett av skälen till att han nu säljer bilen. Men vad Rowan, som är god för nästan en miljard kronor, nu ska köpa för bil förtäljer inte historien.

Publisert: