V70-knäckaren VW Passat – 0,20 l/mil & 50 km eldrift

Motor

Här bilen som Volkswagen vill ska bli tjänstebilsförarens favorit.

50 kilometer på eldrift, 0,20 l/mil och 218 hästkrafter – nya Volkswagen Passat GTE

roduktionsstarten för nya Volkswagen Passat närmar sig med stormsteg. I veckan sker den officiella debuten på bilsalongen i Paris, en av världens största bilmässor, och nu avslöjar Volkswagen detaljerna om den förväntade tjänstebilsfavoriten: laddhybriden Passat GTE.

En 1,4-liters bensinmotor med 156 hästkrafter arbetar tillsammans med en 115-hästars elmotor som kombinerat ger maximal effekt på 218 hästar. Växellådan är en 6-växlad dubbelkopplingslåda med tre(!) kopplingar. De två ordinarie i växellådan och en för att koppla från och till elmotorn.

Ska räcka 100 mil

Batteriet, ett 9,9 kWh litium-jon, laddas genom vägguttag med 2,3 kW på fyra timmar och 15 minuter eller via speciell laddbox på 2,5 timmar.

Med fulladdat batteri går Passat GTE upp till fem mil på ren eldrift i hastigheter upp till 130 km/h och enligt EU-körcykeln är bränsleförbrukningen 0,20 liter per mil.

Med helt urladdat batteri kommer förbrukningen däremot vara betydligt högre, men exakt hur hög återstår att konstatera vid framtida provkörning. Med både fulladdat batteri och fylld 50-litersbensintank ska räckvidden vara uppemot 100 mil.

GTE kommer finnas tillgänlig i både sedan- och kombiutförande när tillverkningen drar igång och leveranserna startar under andra halvåret av 2015. Priset är inte heller kommunicerat, men med dagens förmånsregler kan tjänstebilsföraren räkna med 40 procent lägre förmånsvärde jämfört med motsvarande bensin- och dieselbil.

Motorista

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor