Volvia gör låt med Zillah och Totte

MOTOR

För tredje året i rad genomför Volvia Försäkringar och NTF informationskampanjen ”Barnsäkerhetens dag”, en kampanj om barns rätt att alltid sitta säkert i bilen.

I år får de hjälp av populära buktalerskan Zillah och apan Totte. De sprider det viktiga budskapet med låten ”Baklängesvisan”.

Så placerar du ditt barn bäst – klicka och läs.

Volvia har i flera år arbetat med att öka kunskapen bland Sveriges föräldrar om hur barn färdas säkert i bilen. Informationskampanjens höjdpunkt nås den 18 maj då ”Baklängesmarschen” går av stapeln. Under de två senaste åren har manifestationen engagerat totalt 83 293 förskolebarn som har gått baklänges för sin rätt att sitta säkert i bilen. Nytt för i år är ett samarbete med buktalerskan Zillah och apan Totte. De ska hjälpa till att sprida budskapet om bakåtvänt åkande – bland annat via låten ”Baklängesvisan”.

Lekfullt och roligt

– Barn i åldern 0-4 år bör alltid sitta bakåtvänt i bilen. Vi på Volvia ville hitta ett nytt sätt att förmedla det budskapet på ett lekfullt och roligt sätt. Vi hoppas att Zillah och Tottes variant av ”Baklängesvisan” ska få bra spridning i sociala medier, säger Josefin Karlsson på Volvia Försäkringar som står bakom initiativet.

Zillah och Totte blev kända för allmänheten genom tv-programmet Talang 2007. Sedan dess har de bland annat vunnit världsmästerskap i Varieté, släppt två skivor och fått ett eget barnprogram på TV4.

En viktig fråga

– Det här samarbetet känns rätt i magen, barnsäkerhet är en viktig fråga och låten är finurlig och fin. Jag hoppas att den ska hjälpa till att sprida informationen på ett bra sätt, säger Cecilia ”Zillah” Andrén.

Hon kommer även kommer att göra ett besök på en utvald förskola i samband med marschen den 18 maj. Läs mer om satsningen på www.barnsäkerhet.volvia.se. Zillah och Tottes version avBaklängesvisan” med tillhörande musikvideo och karaokeversion finns på Youtube, samt för nedladdning på Volvias barnsäkerhetsblogg.

Volvo