Ryktet: Volvos plan – en ny super-suv

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska få 450 hästkrafter Tvålitersmotor med trippelturbo

En uppgraderad XC90 för de som vill ha mer kraft.

Nu kommer det uppgifter om att Volvo har en mer potent Polestar-version på gång.

Och bilen kan komma att få 450 hästkrafter.

I augusti köpte Volvo upp Polestar – företaget som varit tillverkarens trim- och motorsportspartner i tio år. Detta för att man likt BMW, Audi och Mercedes ville ha en egen prestandaavdelning som vid sidan av den vanliga produktionen kan skapa lite häftigare modeller.

Målet är att inom ett par år ha fördubblat produktionen av Polestarbilar.

450 hästar

En bil som ska hjälpa till och putsa på de siffrorna är XC90. Redan i våras bekräftades det att ”Polestar börjat titta på modellen”, men nu får vi lite mer information.

Det är sajten thetruthaboutcars som rapporterar om modellutvecklingen. De uppger att Volvo kommer att para ihop en tvålitersmotor med trippelturbo med sin nya suv.

Resultatet ska vara en XC90 med en 450 hästarsspis.

Mer kraftfull

Om uppgifterna stämmer innebär det att Polestarbilen blir mer kraftfull än den T8 laddhybrid som i dag toppar modellpaletten med sina 400 hästkrafter.

Visst, Volvos påstådda prestandasuv kanske inte är i närheten av konkurrenter som BMW X5M (575 hästar) Mercedes-AMG GLE G3 S (585 hk). Men om de lägger till T8:ans hybriddrivlina med elmotor – då kommer systemeffekten upp i 530 hästar. Vilket inte vore illa för en Volvo-suv.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL