Publicerad:
Uppdaterad:

Volvo succé – ger ”ohållbar situation”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Foto: Volvo
Volvo XC90 har visat sig vara en succé. Redan efter sju månader har man slagit prognosen för helåret 2015.

Volvo Cars gör succé med nya XC90 och gör 1,7 miljarder i vinst första halvåret.

Nu måste de anställda jobba övertid på helger för att klara alla bilar som ska levereras.

– Det är mycket hårt arbete i fabriken för att bygga dessa nya bilar och leverera dem till kunderna. Detta sätter press på organisationen, säger vd Håkan Samuelsson till GP.

I början av juli avslöjade Aftonbladet Bil att många kunder tvingas vänta extra på sin Volvo XC90 då Volvo inte hinner leverera alla bilar i tid efter försäljningssuccén. Volvo har redan sålt 57 000 bilar, mer än årsmålet för hela 2015 som var 50 000 bilar.

Övertid och helgjobb

Trots att 1500 nya bilbyggare har anställts hinner fabriken inte med. Nu kommer uppgifter om att många bilbyggare tvingas jobba övertid varje dag och på lördag.

– Det betyder att människorna i produktionen nu är de som verkligen har huvudjobbet. Det är mycket hårt arbete i fabriken för att bygga dessa nya bilar och leverera dem till kunderna. Detta sätter press på organisationen, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson.

Nu berättar bilbyggare för GP att de måste jobba sex dagar i veckan och att situationen börjar bli ohållbar.

– Det går inte att planera ett liv som det är nu. Jag har alltid varit väldigt lojal mot företaget och rekommenderat Volvo som arbetsplats till många. Men nu kan jag inte göra det längre. Något måste göras", berättar en bilbyggare för GP.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL