Nya Audi A4 – så mycket kostar den

Snålare, starkare och med autobroms som standard.

Nu går det att beställa nya A4.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Så var det dagas för en ny generation av Audis storsäljare A4. Modellen som är den tyska tillverkarens viktigaste bil har vässats rejält i sin nya skepnad och bland annat blivit 120 kilo lättare samt fått lite nya motorer. Audi själva beskriver bilen som effektivare än någonsin.
Bevis på detta är att det finns två miljöbilsklassade motorer som levererar 190 hästkrafter. Inte illa.

Och uppdateringen är efterlängtad. A4:an har i Sverige halkat ner på en 17 plats i registreringarna – något man hoppas att den nya generationen ska putsa på.

Bred palett av modeller

Redan vid lansering kommer Audi erbjuda A4 i 22 olika kombinationer av motorer, växellådor och karosser.

Motoralternativen är sju till antalet och effekten ligger mellan 140 och 272 hästkrafter. Snålast är A4 2,0 TDi ultra som ska klara sig på 0,38 liter diesel per mil. Vill man hellre köra på bensin så är det effektivaste alternativet 2,0 TSFI som drar 0,48 l/mil.

Samtliga modeller förutom värstingdieseln finns tillgängliga med dubbelkopplingslådan S tronic som är försedd med en bränslebesparande frirullningsfunktion.

Så vad kostar kalaset?

Instegsmodellen med en 1,4-liters turbofyra med 150 hästar startar på 299 000 kronor. S-tronic-tillägget är på 22 000 kronor, kombikostanaden 13 000 kronor och quattro 18 000 kr. Så enkelt ihopräknat blir det att man får en fyrhjulsdriven kombi med automat från 352 000 kr.

Å andra sidan får man då automatbroms, multikollisionsbroms, xenonstrålkastare, 7-tumsskärm med Audis MMI Plus multimediasystem, färddator, klimatanläggning och bluetooth multifunktionsratt som standard.

Nya Audi A4 går att beställa redan nu och i november kommer det vara premiär ute i bilhallarna.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN