Renault förnyar storbussen Espace

Foto: För bekväm resa på långfärd.
MOTOR

Renault förnyar nu även storbussen Espace.

Nya modellen kan bli en hit. Fin att köra, fin att åka i.

Foto: Mindre plats för bagage.

I nya Espace sitter man högt och bra och många reglage finns i dörrsidan vilket lämnar en ren och snygg instrumentbräda. Men diverse digitala instrument är inklämda i underkant av vindrutan. De är varken lättlästa eller speciellt snygga, men som helhet är förarmiljön trevlig.

Espace är sjusitsig och mycket vikt har lagts vid att de åkande ska ha det bra. Dock har bagageutrymmet med alla stolar på plats minskat jämfört med föregångaren. Alla de fem bakre stolarna kan tas ur eller justeras i längsled. Båda framstolarna snurras 180 grader och på så vis skapas ett mobilt konferensrum. Smidigt.

Körglad och bekväm

Körmässigt sätter nya Espace standarden för MPV-bilar. Med framvagn från Laguna och uppgraderad bakvagn är den stora bilen förvånansvärt körglad på krokig väg, och dessutom ytterst bekväm på långfärd.

Styrningen är tyvärr en aning lättvevad, även i fart, men annars är det plumpfritt i protokollet.

Motorn vi provkört är mellandieseln i programmet, men den räcker till. Full kraft nästan från tomgång och en sexväxlad låda fungerar fint i den här biltypen.

Säkerhet är numera synonymt med Renault, och Espace håller fanan högt med bland annat adaptiva krockkuddar fram, krockgardiner för alla tre stolsraderna och ESP som standard.

Nya Espace är således en ypperlig bil för den stora familjen med krav på säkerhet och utrymmen.

Åkkomforten är fenomenal och körglädjen i topp i klassen.

Minus för den simmiga styrningen.

John Argelander ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Biltester

Renault