Är du rädd när din fru kör?

Av: Jonas Sverin

Publicerad:
Uppdaterad:

Var tredje britt känner sig osäker när frugan sitter bakom ratten

Ingen fegis Johnny Johansson, 38, är inte alls rädd när sambon Helene Björk sitter bakom ratten: ”Nej, inte det minsta.”
Foto: Foto: Ulf Höjer
Ingen fegis Johnny Johansson, 38, är inte alls rädd när sambon Helene Björk sitter bakom ratten: ”Nej, inte det minsta.”

LONDON. Många undersökningar visar att kvinnor kör mer säkert än män.

Trots det känner sig var tredje man nervös med frugan bakom ratten.

En brittisk studie visar att var tredje man inte känner sig säker när deras partner kör bil. Många män trycker ofta ned en ”fiktiv bromspedal” i passagerarsätet där fram. Andra kommer på sig själva med att hålla ett hårt tag i bilsätet under resan, skriver Daily Mail.

”Lätt distraherade”

– Många män känner att de kör bättre än kvinnorna i deras liv. De tycker att de är bättre på att koncentrera sig, läsa av trafiksituationer och att de har snabbare reaktionsförmåga, säger en talesman för OnePoll.com som ligger bakom undersökningen.

Män tycker att det värsta är att kvinnor blir så lätt distraherade av barn och andra fordon. Att de bromsar för sent och för hårt är andra vanliga klagomål.

Krockar i låg fart

Ett engelskt försäkringsbolag har undersökt över två miljoner bilolyckor och kommit fram till att kvinnor faktiskt är mer inblandade i krockar vid låga hastigheter. Medan män mer ofta är inblandade i olyckor vid höga hastigheter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN