Honda Jazz blir elbil

Till salu i USA om två år

Honda Jazz har nu blivit elbil.
Honda Jazz har nu blivit elbil.

Vid bilmässan i Los Angeles presenterade Honda en elektrifierad modell av den populära modellen Jazz.

Redan 2012 kan elbilen finnas på marknaden i USA och Japan.

Så här laddar man elbilen.
Så här laddar man elbilen.

Sedan tidigare finns Honda Jazz som hybrid, modellen har bland annat visats på bilsalongen i Paris. Nu tar Honda ytterligare ett kliv genom att göra om Jazz så den blir helt eldriven.

Elmotor från FCX Clarity

Den nya modellen hämtar sin elmotor från Hondas FCX Clarity och har tre lägen, Econ, normal och Sport. I ekonomiläget kan körsträckan fölängas med cirka 17 procent jämfört med normalläget, medan sportläget ger prestanda som motsvarar en tvåliters bensinmotor.

Föraren har också hjälp av ett system där det är möjligt att via dator, mobiltelefon eller Hondas interaktiva fjärrkontroll kunna kontrollera bilens laddning. Via fjärrkontrollen kan ägaren ladda bilen och modellen har också ett navigeringssystem som standard som hjälper ägaren att hitta laddstationer.

Körsträckan på en laddning uppges vara cirka 16 mil och toppfarten 145 kilometer/timme. Att ladda bilen via ett 240 volts-uttag ska ta mindre än sex timmar.

Den nya elmodellen av Honda Jazz visades på bilmässan i Los Angeles och kommer att börja säljas i USA och Japan redan 2012.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN