Mahognyracer som lyxlimo

MOTOR

Strand Craft lanserar öppna Beach Cruiser med plats för sju

1 av 3

Strand Craft tar båtdesignen till bilarnas värld och lanserar mustiga Beach Cruiser - en livssilslimo med plats för sju och surfingbräda.

Notad mahogny, öppet soldäck och sluttande akter är vanliga attribut bland motorbåtar i den övre prisklassen.

Överförd till bilar blir det en skapelse vid namn Strand Craft Limousine Beach Cruiser.

Svenska Gray Design och Strand Craft har tidigare designat lyxiga fartyg med tillhörande sportbilar. Nu lanserar de en livstillslimo för välbärgade.

Beach Cruiser är tänkt för breddgrader med betydligt mer sol än Sverige. Bilen är 5,5 meter lång och har sju säten.

De två sätena längst bak är vända bakåt och kan fällas ner så att bilen enkelt förvandlas till en pickup.

 Bjässen har inga sidorutor, utan endast en vindruta. Dörrarna, som är av Lambo-typ och öppnas framåt/uppåt,  består endast av en kraftig tvärgående krockbalk.

Det utdragna taket är av canvas-tyg och kan fällas ner för soliga dagar. Skulle regnet överraska kan tygtaket fällas upp igen och sidoväggar av tyg med rutor knäppas fast – som ett båtkapell.

Kross i kolfiber

Beach Cruisern får en kaross i kolfiber och byggs på en bottenplatta från en amerikansk SUV eller större pickup varifrån drivlinan också hämtas. Fyrhjulsdriften kommer från Haldex. Hela paketet kommer att drivas av en V8-motor på sex liter och 400 hästar med automatlåda. Prestandan uppges till 0-100 km/t på 4,5 sekunder och topphastigheten begränsas till 220 km/t. I planerna ingår också en variant med hybriddrift.

Inredningen Beach Cruisern går i ljust Alcantara-läder med detaljer i borstad aluminium och instrumentering från Breitling. För att ytterligare höja känslan av lyx garneras detaljer i inredningen av Swarowski-kristaller.

Räcker inte ögonfröjden finns det också mumma för öronen. Vad sägs om ett ljudsystem från Naim på USA-priset på Beach Cruisern uppges till ca 80 000 dollar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar