Mazda Minagi Concept kommande CX-5

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-01-21

Mazda laddar med ny suv

För en tid sedan fastnade en maskerad småsuv från Mazda på bild.

Nu kommer ytterliggare ett bevis på att den japanska tillverkaren har något i görningen – Minagi är lillebror till CX-7 och siktar in sig på Europas snabbast växande segment.

I Mazdas modellutbud finns redan de stora CX-9 och CX-7 – men det modellsegment som växer snabbast just nu är mellanstora crossoverbilar, något som båda dessa missar. Detta hål tänker nu Mazda fylla med en ”CX-5” och första gången vi får göra bekantskap med den blir i konceptformen Minagi som ska visas på Genéveslongen i mars.

Bilderna som har läckt ut visar tydligt att det är Mazdas nya formspråk ”Kodo” som gäller, en designinriktning som de introducerade med sin långsvepta konceptbil Shinari. Titta bara på fronten så kommer ni se tydliga likheter mellan Shinari och Minagi.

Konceptet kommer som tidigare nämnt ställas ut på Genèvesalongen – men frågan är hur mycket koncept det kommer att vara. Det finns ju flertalet bilder på bilen under testkörning. Minagi döps med största sannolikhet till CX-5 när den sätts i produktion och kommer att bli en konkurrent till Ford Kuga, Hyundai ix35 och Volkswagen Tiguan.

Följ ämnen i artikeln