Mercedes planerar ny F1-inspirerad sportbil

En ny sportbilsmodell med teknik och inspiration hämtad från Formel 1.

Det kan vara Mercedes näste giv.

– Personligen tycker jag att vi är nu på en plats där vi har utrymme för en till dedikerad AMG-modell, säger Tobias Moers, chef för Mercedes AMG-division.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Mercedes går som tåget just nu. De nya modellerna har tagits emot väl och för första gången på ett bra tag ser det ut som att märket faktiskt kan putta ner rivalen BMW från tronen som den bäst säljande premiumtillverkaren.

Och säljframgångar öppnar upp för mer nischade produkter.

Annorlunda mot GT:n

I dagsläget är AMG GT den utpräglade sportbilen i Mercedes stall, men jämfört med föregångaren SLS AMG – anses den av många inte riktigt ”fylla ut skorna”.

Det har även ryktats länge om att tillverkaren varit angelägna om att rätta till detta, och släppa en ”riktig” ersättare.

I en intervju med brittiska Autocar avslöjar Tobias Moers, chef för prestandaavdelningen AMG, att det ”finns utrymme” för en till AMG-bil. Exakt vad det kan vara för bil var inget Moers gick in på, dock säger han:

– Bilen kommer att vara helt annorlunda jämfört med GT.

Formel 1 teknik

Det har fått Autocar att spekulera om att modellen kan vara en sätt att börja använda sin Formel 1-teknik i gatlagliga bilar.  Och att den mittmotorbil med hybriddrivlina kan vara i faggorna. En bil som framförallt förlitar sig på lättviktsteknik och högpresterande batteriteknik.

Vidare skriver Autocar att bilen troligtvis kommer att vara en mer serieanpassad bil än hybridmonster som McLaren P1, Ferrari LaFerrari och Porsche 918. Dock lär prislappen hamna på närmare två miljoner, så det handlar inte någon ”folkvagn”.

Exakt när planerna kan komma att realiseras – och vi får se en faktisk bil återstår att se.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN