Nya planen: Så ska tyskarna klå Tesla

Mercedes lånar strategi från värsta konkurrenten

Ett nytt fristående undermärke för elbilar.

Mercedes recept för att utmana Tesla liknar BMW:s.

Det framgår av en rapport från Automotive News.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på FacebookHar du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla här

Teslas framfart i elbilssegmentet är väldokumenterad. Och även om det finn fler alternativ – är det framförallt den amerikanska tillverkaren som nämns då det pratas elbilar.

Flera märken har sagt att de har saker på gång, bland annat utlovar Volvo en elbil till 2019. Men än så länge finns det ingen riktig utmanare till Tesla.

Helt nytt namn

En som ligger steget närmare är Mercedes som planerar att visa upp en Tesla Model X-utmanare på bilmässan i Paris i oktober. Bilen ska ha en räckvidd på runt 50 mil – men den kommer även att ha ett helt nytt märkes-namn.

Enligt Automotive News så kommer Mercedes att lansera ett eget elbilsmärke i samband med att man ger sig in i segmentet.

Men det är inte allt som branschtidningen rapporterar. Tydligen så kommer elbilsoffensiven initialt bestå av två suvar och två sedaner.

Blir första riktiga Tesla-utmanaren

Lanseringen av Mercedes el-suv kommer att innebära att Tesla för första gången någonsin får känna på äkta rivalitet. Visst finns det andra elbilar ute redan nu, men tyskarnas alternativ blir det första som slåss i samma prisklass.

Vad det nya el-märket kommer att heta är inget som Autmotive News källor avslöjar, om rapporten stämmer lär vi dock få reda på det inom kort. Parissalongen går av stapeln 1-16 oktober.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN