Nu är bilköpet svårare än någonsin

Av: 

Jonas Bladh

Bilar

Har det någonsin varit svårare att köpa bil än just nu? Jag tror inte det. Häromdagen blev sportbladets administrative geni ”Flash” pappa. Ett par dagar senare ringde han mig med andan i halsen.

”Tjena! Jag måste fråga, ska jag välja en V70 eller en Passat?”

Han provkörde just då en två år gammal Volvo för att en gång för alla pensionera den Saab 9000 som tjänstgjort mellan jobbet och hemmet. Men nu skulle det ju in barnvagn och bilstol och grejer, så en kombi fanns i siktet.

Jag gav mina råd, men började sedan tänka på frågan som inledde den här texten. Inte nog med att man ska göra alla de vanliga avgörandena – vilka behov man har av storlek, motorstyrka, körgladhet osv – man ska också försöka förutse i vilken riktning miljöfrågan ska gå (mer om det i Collins krönika) och sedan om ett bilköp är rätt i finanskristider.

Man kan bli galen för mindre.

Vår absolut viktigaste uppgift är att försöka ge lite vägledning i den djungel av tvivel som bilvärlden är. I det här numret har vi testat tre heta bilar i den packade Golfklassen. Just Golf har ju kommit i sin sjätte version och den ställer vi mot nya Renault Mégane och favoriten Peugeot 308.

Vi har också utsatt Volvo XC70 för ett annorlunda, och stenhårt, test – med en familj och deras packning på långresa till norska fjällen.

Och sist men inte minst ger

Robert Collin er med de största plånböckerna råd om Bentleys nya vrålåk. Vi andra ser avundsjukt på och drömmer...

Vad tycker du om Bil? Mejla mig!

Redaktör

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar