Rysk, monstruös och blingad – med valpenishud

Av: 

Dino Stén

Bilar

Dartz Prombon - världens dyraste suv

Dartz är inte blygsamma med vad de säljer.
Dartz är inte blygsamma med vad de säljer.

Ta fem delar stridsvagn, tre delar terrängbil, en del guld och juveler och avslutningsvis del valpenishud.

Vad får man då? Jo, en überblingad rysk monstersuv som kostar skjortan.

Kostar "bara" 10,6 miljoner...

"Boys with their toys" är ett begrepp som ofta används när män med sina dyra leksaker ska förlöjligas. Och den ryska Jeepen Dartz Prombon är en Combat T38 i specialversionen "Red Diamond Edition" är med stor säkerhet ännu en kandidat till den rike mannens sandlåda.

Företaget RussoBaltique började sin bana som biltillverkare redan i början av 1900-talet. Under krigsåren 1914–1917 tillverkade företaget bland annat pansarfordon åt den ryska krigsmakten.

Körts av Putin och Chaves

Nu har ryska Dartz-group blåst liv i det gamla ryska märket igen och lanserar vad de påstår är världens lyxigaste suv. På sin hemsida skryter bolaget att tsar Nikolai II, Lenin och Trotskij körde tidiga bilar av det gamla märket. Dagens Dartz påstås ha provkörts av herrarna presidenterna Vladimir Putin, Hugo Chaves och prins Albert II av Monaco.

10,6 miljoner

För 10,6 miljoner kronor eller 1,5 miljoner dollar får man en kolossalt stor bil i nyansen skrigig röd nyans som väger 3700 kg. Bilen är bepansrad och ska klara av till och med en träff från ett raketgevär. Fönstren är skottsäkra med detaljer i guld. Även däcken är punkteringsfria. Från avgasrören i tungsten kommer utsläppen från V8-motorn på 847 hästar som påstås driva på kolossen max 250 km/t.

Instrumentpanelens mätare är i guld och wolfram och med diamant- och rubindetaljer.

Valpenishud på sätena

Vill man skämma bort sig själv riktigt ordentligt kan man som extra grädde på moset få en superexklusiv skinnklädsel på sätena – i hud från valpenisar.

Jovisst, dög det som klädsel på barstolarna åt miljardären och skeppsredaren Aristoteles Onassis på hans lyxjakt så duger det säkert i en lyxig jeep.

Vodkan ingår

Och tre flaskor av världens dyraste vodka RussoBaltique får man på köpet – bara en så'n sak!

Men även om du har pengarna så blir den tyvärr inte en klapp under granen i år. ”Red Diamond Edition” lanseras först i april nästa på Top Marques-utställningen i Monaco.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor. Gör det bara!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bilar