Här är årets familjebil

Villa, vovve och den senaste Volvon.

Juryn i Årets familjebil har utsett nya V90 till det bästa valet.

– Volvo V90 är den nya kungen, skriver Aftonbladets Robert Collin i sitt juryomdöme.

Har du nyhetstips? Tipsa Aftonbladet Bil genom att mejla härSugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

Priset Årets familjebil har delats ut av tidningen Motorföraren i 20 år – och precis som namnet antyder handlar det om att vinnaren ska vara det bästa valet en familj kan göra.

Och för första gången sedan 1996 är det dags för Volvo att ta tronen. Nya V90 röstades fram av den elva personer starka juryn som årets bästa. Detta före Kia Optima Sportswagon och Opel Astra Tourer.

– Såväl kvalitetskänsla som detaljfinish är på topp och samma sak gäller köregenskaperna. En annan stark sida hos Volvo är att man låter ett av marknadens i särklass mest avancerade säkerhetspaket ingå i priset på alla modellversioner även den billigaste. Det är värt respekt!, skriver Vi Bilägares Mikael Schultz

Inte enbart hyllningar

Men trots vinsten fanns det även viss reservation hos juryn.

– Inte riktigt lika bra som V70 på sin tid, Volvon har blivit lite för fet med åren. För lång, utan att bli rymligare, för låg och inte riktigt praktisk. Och ännu dyrare. Men ändå en överlägsen vinnare. Med fina köregenskaper, extremt fin komfort, om man undviker för stora hjul, och aktiv och passiv krocksäkerhet som de som köper en bil av ett annat märke bara kan drömma om, skriver Aftonbladets Robert Collin.

Totalt fick Volvo V90 fem av de elva juryrösterna. Kia Optima Sportswagon och Opel Astra Tourer fick tre vardera.

  Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln