Polis utreder stjärnan efter vansinnesfärd

Publicerad 2015-04-23

Han är racingföraren som pekats ut som efterträdare till Jeremy Clarkson i Top Gear.

Men redan nu har en rejäl skandal blåst upp.

Den brittiska tv-stjärnan Guy Martin utreds av polis efter att ha kört i 290 km/h – på en väg med 65 km/h-begränsning.

Vansinneskörningen ska ha skett i samband med en provkörning av nya Aston Martin Vanquish Carbon Edition som den brittiska tv-stjärnan och racingstjärnan recenserade för The Sunday Times bilbilaga Driving tidigare i april. Åtminstone om man får tro Martins egna text.

– Jag körde hårt den här gången. Jag såg 180 mph på hastighetsmätaren (290 km/h reds. anm.) längs Sulby Straight, en av de snabbaste sektionerna runt banan, och bilen var inte ens i högsta växeln, skriver Martin i recensionen.

Allmänna vägar

Saken, som växt polisens intresse, är bara den att "banan" han refererar till i själva verket är allmänna vägar på den brittiska ön Isle of Man. Ön har visserligen gjort sig känd för sina bil- och motorcykeltävlingar där man stänger av de allmänna vägar och låter våghalsiga förare rejsa – men Guy Martins vansinneskörning sägs ha skett i ett område med 40 mph hastighetsbegräsning, motsvarande 65km/h, runt 06:00 en söndagsmorgon.

– Under TT-veckan tar ett varv (60,72 km, reds. anm) omkring en timme i en bil, men med racing-motorcykel kan jag göra det på omkring 17,5 minuter, på avstängda vägar, skriver Martin.

– Nu försökte jag inte sätta en tid, men jag vet det här blev 22-minuter, på ett ungefär.

Polisen bekräftar

Recensionen som publicerades tidigare i april har nu fått den polisen på ön att utreda körningen, vilket en konstapel bekräftar för Daily Mail.

– Vi gör några förfrågningar, säger polisen Derek Flint.

Bilen då? Jo, det verkar som att Guy Martin tyckte om den. Med 577 hästkrafter hämtade ur en 6,0-liters V12-motor är han övertygad att bilen är den ”snabbast accelererade gatbilen Aston Martin har byggt”.

Följ ämnen i artikeln