"Vägverket borde fixa vägarna istället"

Av: Lisa Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Så tycker Aftonbladets läsare om de nya hastighetsgränserna

Den 15 september är det dags för de nya hastighetsgränserna vilket innebär att bilisterna har tio olika skyltar att hålla utkik efter. Hastigheten kommer att sänkas på flera vägar. Flera läsare är kritiska och menar att det krävs annat för att minska olyckorna.

"Det är inte bara hastigheterna som dödar, det är alkohol bakom ratten och totalt omdömeslösa förare. Alla är inte lämpliga att få körkort." skriver signaturen Crocket som får medhåll av flera andra läsare bland annat lachris som menar att det är bättre att bygga om vägarna så de blir säkrare än att lägga ut pengar på nya skyltar.

Manover anser att en del av lösningen är att man inför uppkörningar vart femte år för dem som redan har körkort. "Teorin ska vi inte ens prata om, där är kunskaperna otroligt dåliga hos väldigt många och om man inte ens kan reglerna, hur ska man då kunna följa dem?".

Vissa läsare anser att det blir för krångligt att hålla reda på de många olika hastigheterna och trafikfaran ökar om man ska sitta och titta på instrumentbrädan hela tiden. "Jag måste erkänna en sak. Jag har blivit en sämre bilförare sedan de nya straffskalorna har införts. Ska vi dessutom få fler hastighetsgränser än tidigare, så är det väl bara hastighetsmätaren man tittar på." skriver säljaren2.

Veronika.L tycker inte att det spelar någon roll om man sänker hastigheten eller inte. "Är det 50 och du inte kör i 90 så vänta dig med att bli prejad av vägen medan den andra bilisten ger dig fingret när han eller hon kör förbi."

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN