Hybrider spås slå ut bensinbilarna

avJohanna Mörtberg

Brittisk undersökning visar att dieselbilar och hybrider ökar i popularitet

Hybrider som Toyota Prius spås bli den nya favoriten bland leasingbilskunder enligt en brittisk undersökning.

Enligt en studie som beställts av Lex Autolease, Storbritanniens största leasingbilsföretag, kommer hybridbilarna att slå ut de bensindrivna inom kort.

Leasingbilskunderna vill hellre ha dieselbilar eller hybrider, visar undersökningen.

Lex Autolease har intervjuat 230 personer som kör leasingbil och 70 ekonomidirektörer om framtiden för företagsbilar. Enligt undersökningen förutspås hybrider och elbilar ta över leasingfirmornas sortiment inom kort.

Tro på hybriderna

Mindre än 5 procent av de tillfrågade tror att det kommer att säljas flest bensinbilar till företag om tio år. I stället tror åtta av tio intervjupersoner att hybrid- och elbilar kommer att vara de mest populära leasingbilarna.

– Dieselbilar har redan gått om bensinbilar som det främsta valet bland företag. De brukar ofta vara snabba att ta till sig nya fordonsnyheter, säger Chris Chandler, konsult hos Lex Autolease i ett pressmeddelande.

Enligt Lex Autolease kunde 87 procent av de tillfrågade tänka sig en diesel som sin nästa företagsbil, medan bara 28 procent helst ville ha en bensindriven bil. Hälften av de tillfrågade kunde också tänka sig en hybridbil. Bland ekonomidirektörerna ansåg 64 procent att de anställda skulle ha möjlighet att välja en hybrid eller en elbil.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar