Knight XV en riddare med tyngd

MOTOR

Utmanar ryska ”valpenisjeepen” i lyxkampen

1 av 4 | Foto:  

Skrämda av risken att bli av med titeln ”världens lyxigaste bepansrade SUV” till ryska Dartz Monaco Red Diamond Edition, tog företaget Conquest Vehicles i med hårdhandskarna.

Nu avslöjar företaget att de lagt till över 60 nya säkerhets- och lyxuppgraderingar till sin Knight XV SUV.

Den bepansrade, flexifuel-drivna jättebilen erbjuder därmed mer skydd och än lyxigare inramning till både förare och passagerare. Nyheterna är bland annat en ny instrumentpanel i kolfiber, ny turbo, nya bromsar och ännu mer bepansring.

Tona rutorna vid behov

Standard i superbilen är bland annat en handgjord aluminiumratt och mocka klädsel. För att ge passagerarna passande anonymitet har Knight XV SUV ett elektrostatiskt system för att tona fönstren.

Ytterliggare säkerhetsteknik som finns i bilen innefattar ett inbyggt syresystem som renar luften till kupén om yttermiljön anses farlig. För att ge räddhågsna än mer sinnesfrid sitter det ett magnetisk varningssystem under bilen som ska larma om körbanan är minerad.

Vägen 5,5 ton

Knight XV har ett startpris på 499 000 dollar (motsvarande 3 650 000 kronor) och Conquest Vehicles har begränsat produktionen till 100 fordon för att bilen inte ska tappa sin exklusivitet.

Pansarbilen drivs av en 6,8-liters V10 från Ford (går att få som både flexifuel och diesel) och en rejäl motor kan verkligen behövas för att få den nästan 5,5 ton tunga ”riddaren” att röra på sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar