Här är Porsches nya lyxjeep

Av: Benjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Första bilderna på lilla Macan

1 av 5
Foto: Lehmann Photo-Syndication

Här de första bilderna på Porsches nya jeep Macan.

Inom två år går den att köpa.

Det går bra för Porsche. Så bra att de gör en ny jeep – i klassen under Cayenne, som konkurrerar med BMW X5, Range Rover, Audi Q7 och Volvo XC90.

Det har varit känt att bilen har varit på gång under en längre tid. I februari publicerade Porsche skisser, men det är först nu som det finns faktiska bilder på kommande mini-lyxjeepen och vi kan för första gången se hur den ser ut.

På de helt nytagna bilderna är Macan maskerad för att likna Cayenne. Men ingen kan lura vår fotograf. Strålkastare, bakre lyktor och kromlister på dörrarna är bara påklistrade dekaler. Men visst får Macan många drag från Cayenne när bilen väl börjar säljas i slutet av nästa år.

På klassiskt VW-koncernvis delar man teknik mellan märkena. Macan kommer därför att få mycket teknik från Audi Q5, vilket ger en indikation om storleken. Men Porsches lilljeep får en mycket sportigare profil, vilket de rundade formerna indikerar. Värsta konkurrenten blir Range Rovers nylanserade Evoque, den lilla flärdfulla jeepen där Vicotira Beckham varit involverad under utvecklingsarbetet.

Namnet Macan ska enligt Porsche härledas från det indonesiska ordet för tiger och ska föra tankarna till kraft, fascination och dynamik.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN