Kolla in Volvos två trimmade värstingar

Volvo

Här är Volvos nya värstingar. Volvo V60 T6 AWD Black R Polestar har trimmats till 329 hk. Volvo C30 T5 automat - Black R har hela 250 hk.

Efter ett test hyllar racingstjärnan Robert Dahlgren den svarta V60:n.

– Vi sitter just nu i Volvos starkaste bil någonsin, säger en imponerad Dahlgren.

Han är inte helt ovan vid snabba bilar, Robert Dahlgren. Trots det kan han inte hjälpa att bli imponerad av Volvos två trimmade Black R-bilar – en V60 på 329 hk och en C30 på 250 hk.
– Den svarar otroligt bra på varje liten rattning, som förare får du en känsla av otrolig trygghet, säger han när han rattar V60:n på Göteborgs racingbana på Frihamnspiren.

Även C30:n – som ju är Dahlgrens ”normala” tävlingsbil – får högsta betyg.

– Vi har chassi i R-design vilket gör att den är grymt snabb i alla rörelser. Med Polestar-optimering i Black R-bilen som standard är den också grymt snabb då du ska göra en omkörning.

Kolla in klippet med Robert Dahlgren längst ner i artikeln.

Hur skulle din dröm-V60 se ut? Kolla här.

Hyllas i Teknikens Värld

Tidigare i år fick Teknikens värld chansen att testa värstingarna på Gotland Ring – och även de ställer sig i hyllningskören.

”Underhållande bana som passar bilen som hand i handske. Kraften är skön att använda sig av i böjarna, mycket tack vare fyrhjulsdriften”, rapporterar testföraren Jonas Borglund i Teknikens Värld.

Bibehållen komfort

R-Design innebär att bilen har ett uppstyvat chassi med styvare krängningshämmare, hårdare bussningar och monotube-stötdämpare runt om. Testföraren kan intyga att komforten trots detta är bibehållen.

”Visst är den hård, spänstig och underhållande tack vare chassit, men det är inte störande. Det är fortfarande lyhört och följsamt”, rapporterar Jonas Borglund till Teknikens Värld.

Finkalibrerad styrning

I R-designchassit har Volvos chassiexperter finkalibrerat styrning, smidighet och det robusta intrycket ytterligare jämfört med det dynamiska chassit i nya V60. R-design-versionen levereras med en mängd specialutvecklade designdetaljer, både på utsidan och på insidan. Inne i bilen sitter både föraren och framsätespassageraren i sportsäten där ryggstödet från V60 matchas av helt nya sitsar med fastare sidostöd än tidigare.

Här hittar du motoralternativen till din V60.

C30 T5 i Black R-version 

För svenska marknaden introduceras även en specialversion av Volvo C30 T5 automat - Black R - under hösten 2011. Det planeras en begränsad produktionsvolym om 100 bilar. Som namnet säger är bilen lackad i svart metallic och det är enbart denna version som kan fås med denna färg tillsammans med mörkgrå läderkldsel. Utöver den speciella lacken har bilens motor också effektoptimerats av Polestar och har en effekt på hela 250 hästkrafter.

Volvo

ANNONS

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB

Till Oddset

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor

/

Volvo

ÄMNEN I ARTIKELN

Volvo