Svenska superbilen ritad av en 15-åring

Av: Fredrik Wallin

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: Foto: Vanatical Design

Agera, Regera… Legera.

Hur skulle det se ut om svenska Koenigsegg gjorde en mindre instegsmodell?

Så här enligt en 15-årig thailändsk designer.

Ängelholms-baserade Koenigsegg har på kort tid byggt upp ett starkt varumärke. Deras bilar är utan pardon bland de mest extrema du hittar – med oerhörd prestanda och skalpellskarp aerodynamik.

Just det senare ställer en hel del krav på formen och trots att tillverkaren gjort flertalet modeller – så är grundformen snarlik.

Men design är universell och Koenigseggs former har inspirerat världen över.

Ritad av 15-åring

Koenigsegg grundades 1994 och har sedan starten lyckats med bedriften att etablera sig i toppen av hyperbilsfären. Prislappen på bilarna har varit rejält tilltagen och det har aldrig varit snack om en breddning av programmet.

Men kanske de borde fundera på det nu. Thailändska tonåringen Jennarong Muengtaweepongsa tog sig an uppgiften att rita en ”instegsmodell” åt Koenigsegg. En bil som svenska tillverkaren kunde ha att ställa mot exempelvis Lamborghini Aventador.

Utseendemässigt känner man igen formspråket på bilen som Muengtaweepongsa döpt till ”Legera”.

Bara 700-800 hästar

Designern har inte stannat vid att bara rita, utan har även förslag på tekniska detaljer. Under huven skulle det sitta en V8 med mellan 700 – 800 hästkrafter. Alltså en bra bit under de 1 340 hästar som One:1 och Regera är begåvade med.

Bilen är som sagt inte en officiell produkt signerad Christian von Koenigsegg, men om nu skåningarna skulle göra slag i sak och bygga en instegsmodell – varför inte snegla på det här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL