Kolla in Peugeots galna stadscoupé

Peugeot

En sportig ”stadscoupé” med eldrift.

Futuristiska Fractal är Peugeots senaste koncept och en förevisning av hur en kommande elbil kan se ut.

Sugen på mer nyheter? Följ Aftonbladet Bil på Facebook

På Frankfurtmässan som öppnar den 17 september kommer franska Peugeot visa upp Fractal – en ”idé-inkubator” och ett koncept som visar hur kommande generationers bilar kan se ut.

Självklart är framtiden elektrisk och den lilla bilen, 3,8 meter lång, drivs av två elmotorer som tillsammans ger bilen 204 hästkrafter.

Accelerationen 0-100 km/h går på 6,8 sekunder, vilket inte är blixtsnabbt med tanke på att bilen bara väger 1 000 kilo.

Trots att bilen beskrivs som en stadscoupé (taket är avtagbart) så ska räckvidden vara på respektingivande 45 mil – vilket lär räcka mer än väl för att klara shoppingturen på stan.

I-cockpit

Tvådörrarsbilen har en minimalistisk insida där bland annat touch-paneler integrerats i ratten. Via dessa ska man kunna styra det mesta när det gäller infotainmetsystem, den holografiska head up displayen samt de digitala instrumenten. Kupén ser riktigt futuristisk ut och enligt Peugeot så har mer än 80 procent av Fractal skrivits ut med hjälp av en 3D-printer.

Interiören ska även vara inspirerad av en studio, samt ge bästa möjliga akustiska upplevelse. Och just ljud verkar vara en viktig komponent i Fractal. I informationen om bilen går det att läsa att Peugeots tekniker petat ner ett ”9.1.2” system. Detta ska kunna ge en illusion av riktning på ljudet – exempelvis förtydliga riktning när navigationsangivelser ges.

Fracatl är som sagt bara ett koncept och en designstudie – inte en bil vi kommer att få se på vägarna. I varje fall inte i nuvarande tappning – dock är det ingen hemlighet att Peugeot frenetiskt håller på att utveckla en ny generation elbilar.

Aftonbladet Bil

ANNONS EXTERN LÄNK

Sänk din månadskostnad och samla dina lån med Lendo - ansök enkelt här.

Lendo

Publisert:

Aftonbladet

/

Motor

/

Peugeot

ÄMNEN I ARTIKELN

Peugeot

Bilar

MER OM MIN BIL

Lista: Konceptbilarna på Frankfurtsalongen

Kolla hit: Här är Volvos nya bilar

Robert Collin sågar Volvo Cars